Wanneer je van vissen en varen houdt, is het natuurlijk een ‘best of both worlds’ wanneer je vanuit je boot direct op de bodem kunt kijken. Nu kun je tegenwoordig veel met hypermoderne fishfinders en onderwatercamera’s, maar dat haalt het niet bij the real thing: een boot of kajak met doorzichtige bodem…

Een andere kijk op ‘downscan’!

 

Heldere sloten

Vooropgesteld dat het water redelijk schoon en helder moet zijn om de diverse uitvoeringen van doorzichtige bodems in je boot effectief te maken, is het resultaat vaak spectaculair. Voorbeelden genoeg in exotische landen, waar doorzichtige kano’s en roeiboten zelfs in de verhuur zitten, maar in de Lage Landen zijn er eveneens voorbeelden van heldere sloten en viswateren, waar je de vissen onder je door ziet zwemmen of zelfs nieuwsgierig dichterbij ziet komen.

 

Voor aan het strand of voor een toeristische rondvaart…

 

Alibaba

Maar hoe kom je aan zo’n boot met een transparante bodem? Nou, in China, het land van de ongekende Alibaba-mogelijkheden, kun je er eentje laten overkomen in de vorm van een rubberbootje, kano of kajak, maar ook in de USA of dichterbij zijn er verkooppunten. The Kajakreviewer heeft er al eens een test aan gewijd: klik hier. Op de website met de onheilspellende naam ‘This is why I am broke’ vind je een mooi overzicht: klik hier.

En waarom er niet zelf eentje maken? Ook dat kan met polycarbonate, als je een handige Harry bent. Klik hier.

Klik hieronder om een filmpje te bekijken.