De ideale uitzetperiode van vis voor de hengelsport komt er weer aan. Het moment voor verenigingen, eigenaren van viswateren en openbare viswateren om hun bestellingen te plaatsen.
Viskwekerij Corten biedt een groot assortiment aan inheemse zoetwatervissen, hierbij een overzicht van de beschikbare soorten:

Witvis (brasem/blankvoorn/ruisvoorn)

De meeste populaire soorten bij witvisvissers/-verenigingen zijn de brasem en blankvoorn. Brasem in de gekweekte vorm is tot een gewicht van 1 kilo beschikbaar. Blankvoorn is dan weer eerder beperkt en dus enkel in combinatie met andere soorten leverbaar. Deze hebben een formaat vanaf 15 cm tot maximaal 20 of 25 cm. Ook een mooie sportvis is de ruisvoorn of rietvoorn, deze zijn beschikbaar in een formaat van 15 cm tot 20 of 25 cm.

Witvis kan nog tot eind november besteld worden en tot eind december geleverd worden.
Wees er snel bij!

Karper

De populariteit van het vissen op karper neemt al enkele jaren sterk toe. En daarmee ook het uitzetten van karper. Zo biedt Viskwekerij Corten in de herfst het grootste assortiment aan soorten en formaten aan! Karperuitzettingen op open water om het bestand op peil te houden of nieuw bloed toe te voegen, commercial visvijvers, verenigingen die karperwedstrijden organiseren,… Viskwekerij Corten levert het ideale formaat, soort of ras voor iedere hengelsportbeleving.

Bij Corten vind je spiegelkarper, (edel)schubkarper en op het schubbenpatroon geselecteerde spiegelkarper (rijenkarper-achtig type) en dit van 1 kilo tot wel 15 kilo per stuk!

Daarnaast biedt Viskwekerij Corten ook graskarper aan voor waterplantenbeheer (uitzet enkel mogelijk in gesloten watersystemen).

Bestellen van karper kan nog uiterlijk tot 15 november voor levering tot eind december, daarna zijn leveringen weer mogelijk vanaf april 2023 (beperkt aanbod)!

Andere soorten/roofvis:

Naast de witvis en karper heeft Viskwekerij Corten ook nog de volgende soorten beschikbaar:

  • Zeelt, deze mooie sportvis worden op een gemiddeld formaat van +/- 500 gram of 25 cm uitgezet. Naast een nuttige vis voor iedere vijver is het ook een fantastische vis om te vangen!
  • Winde, de windes zijn beschikbaar in een formaat van +/- 500 gram of 30 cm. Naast de nuttige eigenschappen als insectenbestrijder (muggen), is het ook een leuke soort om te vangen, verschillende vangstmethodes zijn bij de winde mogelijk.
  • Roofvis, het aanbod omvat verschillende soorten en formaten, snoek en snoekbaars maar ook forelbaars/black bass.
  • Steur, beschikbaar in verschillende soorten en dit vanaf 1 kilo tot wel 100 kilo per stuk!!!
    Deze soort wint ieder jaar aan populariteit als sportvis door de prehistorische uitstraling!

Tijdig bestellen!

De ideale uitzetperiode is vrij kort, namelijk de maanden november en december. Daarom is het aan te raden om tijdig je bestelling te plaatsen, zodat er voldoende voorraad kan voorzien worden. Zo heb je ook het meeste kans dat de vissen die je precies wenst nog beschikbaar zijn. Neem snel contact op om meer te weten te komen over het aanbod, de prijzen en de mogelijkheid tot bestellen, klik hier.