Vissen kun je echt overal. Er is tegenwoordig nagenoeg geen woonwijk of er ligt wel ergens een vijvertje of er lopen sloten. Bijna altijd is daar ook vis te vangen en soms zelfs heel veel! Vandaag ging ik met Ella Armitage naar zo’n typisch watertje in het Brabantse Kaatsheuvel. Op dit vijvertje zwemmen heel veel karpertjes en giebels; een prima keuze voor een visdag.

Tegen de plompenblaren aan vissen…

 

Tekst en foto’s Jan van Schendel 

 

Vissende vrouwen

Er zijn tegenwoordig heel wat vissende vrouwen. Prachtig wat mij betreft. In mijn beginjaren als coach was ik altijd een van de voorvechters voor een Nationaal Damesteam. Gelukkig is dat er ook gekomen. Bovendien heeft ons team zeker niet voor spek en bonen mee gevist tijdens de WK’s en dat heeft onze sport inmiddels al heel wat positieve publiciteit opgeleverd. Later dit jaar zal het officiële WK Dames langs de oevers van de Lage Vaart tussen Almere en Lelystad (parkoers Trekweg) plaatvinden. Ik kan iedereen adviseren om daar eens een kijkje te komen nemen. Je zal zien in ieder geval hoe goed daar gevist wordt.

 

Veel is er niet nodig voor een leuke sessie…

 

Passie voor de feeder

Lang niet iedere dame die vist is een wedstrijdvisser. Dat geldt ook zo voor Ella. Logisch dat zij, met een vader die een fanatiek karpervisser is, eerst geïnteresseerd raakte in de karpervisserij en dat ook ging beoefenen. Het gericht vissen op (grote) karpers betekent natuurlijk wel wachten, wachten en nog eens wachten. Tijd die door sommige vissers wordt opgevuld door bijvoorbeeld ook eens een feederhengeltje uit te werpen en zo te proberen wat meer actie te krijgen. Precies zo is Ella met het feedervissen in aanraking gekomen en dat vissen is in zijn algemeenheid een behoorlijke passie geworden. Met haar baan bij Hengelsport Raven in Rijen erbij is ze al met al zowat dagelijks bezig met en in onze sport. Ik ben altijd geïnteresseerd in mensen die fanatiek bezig zijn in onze sport, dus een visdag met haar was al snel gepland in het kader van deze ‘Vissen in de buurt’.

 

Stekje kiezen

Na aankomst bij de Bergingsvijver aan de Amerikaweg in Kaatsheuvel was het tijd om mijn spullen uit te laten. Ella zou vandaag met mijn materiaal vissen. De keuze van de visstek is natuurlijk heel belangrijk bij zo’n visdag, zoals altijd eigenlijk. We verwachtte hier vooral karper en eventueel giebels of F1’s. Ella en ik kozen voor een stek met een groot plompenbladenveld pal voor ons. Daar tegenaan vissen moest wel de juiste keuze zijn. Ella ging aan de slag met de methodfeeder. Hoewel zij niet gewend is aan mijn materiaal, bleek al snel dat het met dat werpen wel goed zit…

Tot zover een deel uit het artikel van de Beet Magazine die net is uitgekomen en deze dagen ook in de winkels ligt. Wil je voortaan niks missen van deze artikelen, kies dan voor een voordelig abonnement: klik hier.