Voor de kust bij IJmuiden/Wijk aan Zee is vanmorgen een vissersbootje gezonken. De kustwacht pikte twee opvarenden op  van een reddingsvlot nadat hun boot water had gemaakt en een alarm was verstuurd. De gezonken boot werd door een kotter geborgen en naar de haven van IJmuiden gesleept.

 Het schip wordt geborgen en door een kotter teruggesleept naar de haven (foto’s Luc Mom)

 

KNRM

Peter Messchendorp van de KNRM vertelde dat de KNRM reddingsstations in Wijk aan Zee en IJmuiden vroeg werden gewekt door de melding. Toen ze de boot hadden opgespoord, bleek die al flink onder water te staan. De twee opvarenden zaten toen al op een reddingsvlot dat ze aan boord hadden. De precieze oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Ook is er geen duidelijkheid of het een sportvisbootje of een ‘nettenzetter’ betreft.

Even na 6.15 uur vanmorgen werd het fakkelalarm zichtbaar vanaf de Noordpier en was de reddingsboot van de KNRM al snel onderweg (foto’s Luc Mom)

Fakkelalarm

Sportvisser Luc Mom maakte bijgaande foto’s en video’s vanaf de Noordpier, waar hij al vroeg aan het vissen was. Volgens hem was het fakkelalarm om precies 6.15 uur te zien vanaf de Noordpier. Het alarmnummer bellen was niet meer nodig omdat de KNRM reddingsboot al voorbij stoomde op weg naar het ongeval.

Meer info is te lezen in het artikel van NK Nieuws: klik hier.