Na hun roof- en witvisavontuur aan de rivier zetten De Visvrouwen komend weekend koers naar Drenthe, waar het vizier op karper gaat. Aan een grote plas vissen de dames met twee heuse profs die zich volledig op karper hebben toegelegd.

Direct na aankomst aan het water ontmoeten Nathalie en Paula de specialisten en maken ze met wat hulp hun kampement in orde. Zodra alles staat en de lijnen in het water liggen, volgt een uitgebreid gesprek over wedstrijdvissen op karper en over het damesteam dat namens Nederland jaarlijks meedoet aan het WK. Daniëlle – ‘tech’ visser bij uitstek – leert de dames onder meer hoe je een voerboot gebruikt en hoe je daarmee ook de en watertemperatuur en -diepte kunt bepalen.

Zo ruikt een boilie

Struinend verder

Aan het eind van de ochtend nemen Paula en Nathalie afscheid van de dames en vissen ze struinend met de dobber verder. Na een ochtend statisch vissen doet deze actieve visserij het tweetal goed. Bij dit alles blijft de vraag in hoeverre de vis meewerkt. En wie van de twee – Paula of Nathalie – krijgt het als eerste met een karper aan de stok?

Je ziet het aanstaande zondag 12 juli om 16:30 uur op RTL 4.