Een ding moet ik zeggen, ik heb al in veel jachthavens gevist, maar een mooiere locatie dan de jachthaven van Bunschoten-Spakenburg ken ik niet. Je zit pal tussen de oude jachten, zeilschepen en rondom de haven nog veel gebouwen in oude stijl. En het belangrijkste: vis is er meestal ook volop te vangen.

Prachtige wintervoorns met de kenmerkende zilverblauwe gloed.

Tekst & foto’s: Jan van Schendel

Hoe vaak heb ik al niet mooie verhalen aangehoord over hele grote voorns die in deze haven zijn te vangen in de winter. Zelf had ik hier pas één keer eerder gevist en dat was al heel lang geleden. Inderdaad waren er toen volop grote voorns en had ik een prachtige visdag. Vandaag zou het dat ook worden, dat kon gewoon niet missen. Ik nam plaats aan de Havenstraat, maar ook aan de Oude Haven, Havendijk en Kerkemaat liggen legio stekken. Ben je in het bezit van een VISpas, dan mag je hier gewoon vissen.

 

Denk goed na over je aas en je voer voordat je gaat beginnen!

 GEEN GRONDVOER

Ik wist vooraf niet goed wat ik kon verwachten en ik had vooraf besloten om mijn voer aan het water aan te maken. De mix zou heel simpel zijn. Ik had een plak duivenmest, zo’n 800 gram, direct uit de duivenkooi ingevroren, ontdooid en meegenomen. Daarmee zou ik het voer, zo’n kilo droog Supercrack Voorn Zwart, bevochtigen. Bij aankomst aan het water besloot ik echter tot een heel andere aanpak…

Tot zover een deel uit het artikel van Jan van Schendel over het havenvissen in Bunschoten-Spakenburg, wat je kunt lezen in de Beet Magazine nu momenteel in de winkels ligt en bij de abonnees op het nachtkastje. Nog geen abonnee? Kijk dan eens naar de mogelijkheden: klik hier.