De laatste jaren is het arsenaal aan beschikbare varianten voerkorven aardig uitgebreid. Van de traditionele gaaskorven ging het naar speedkorven, block-end korven, madenkorven en andere variaties op het thema. De window feederkorven zijn daar ook nog bijgekomen. En zoals elke korf zijn eigen functionaliteiten en eigenschappen heeft, is ook de windowfeeder een ‘geval apart’.

De Window Feeder Classic met een kleinere ‘window’.  

Het merk Browning heeft in haar assortiment de klassieke windowfeeders. De vorm van deze Classic windowfeeder is zeer gestroomlijnd waardoor je er zeer ver mee kunt gooien. Het principe van de ‘window’ in deze voerkorf is duidelijk: je zet het ‘deurtje’ van de voerkorf open op een door jou gekozen stand, waardoor je de afgifte van voer kunt bepalen. Wil je het voer snel kwijt dan zet je de window open, wil je mondjesmaat voeren, dan zet je de window op een kier. Ook kun je losser voer zoals casters op grote afstand voeren met deze korf. Vul hem met casters, laat het deurtje wijd open, maar sluit de opening af met een laag grondvoer.

De Streamline kreeg een groter ‘deurtje’…

Streamline

Naast de klassieke windowfeeder kwam Browning met de hulp van Sir Bob Nudd met een aangepaste versie, de Streamline windowfeeder met gesloten kap, die een grotere opening kreeg en een betere gewichtsverdeling voor verdere worpen. Deze komt uit in de maten S, M en L vanaf 15 gram tot 70 gram.

De Streamline doet zijn naam eer aan…

On the drop

Met de Classic of de Streamline windowfeeder is er nog een leuke techniek mogelijk die je in onderstaand filmpje te zien krijgt, namelijk het vissen met de feeder ‘on the drop’. Vooral in de zomer een leuke bezigheid wanneer de voorns net buiten je bereik rondzwemmen. Je vult een 35 grams windowfeeder met grondvoer, wat casters en stukjes worm, met een onderlijn van ongeveer een meter. Kye Jerrom vist in het filmpje aan een kanaaltje waarbij hij de school voorns ongeveer 4 meter uit de overzijde probeert te vangen door te reageren op aanbeten die doorkomen tijdens het afzinken van de korf. Een leuke actieve methode!

Klik hieronder om een filmpje te bekijken.