Eigenlijk was deze ruimte gereserveerd voor de aankondiging van het laatste Team Topcompetitie weekend voor de Dames en Jeugd. Echter, de corona-ontwikkelingen van de laatste weken hebben roet in het eten gegooid. De viswedstrijden van aankomend weekend zijn afgelast.

Op het moment van schrijven is nog niet duidelijk of deze competitie later wordt afgewerkt en zo ja wanneer. Doodzonde natuurlijk, maar het is gewoon niet anders….

Wedstrijdvissen verboden

Het zat er natuurlijk overduidelijk een keer aan te komen dat er extra maatregelen gingen komen en dat ook de wedstrijdvisserij, we zijn nu eenmaal een amateursport, daaronder zou gaan lijden. Begin deze week was het dan zo ver.

We kunnen ervan uitgaan dat wedstrijdvissen in zijn geheel verboden zal zijn gedurende de komende vier weken, waarna de situatie voor de amateursporten opnieuw bekeken zal worden.

Individueel vissen mag

Het is in ieder geval goed dat er nog altijd gevist kan blijven worden. Alleen zal dat moeten gebeuren op individuele basis of in groepsverband van maximaal vier personen. Alle commerciële vijvercomplexen blijven ook gewoon open de komende weken en het vissen daar blijft gewoon mogelijk. Kijk wel even op de website(s) voorafgaand aan een bezoek daar in verband met de laatste aangepaste regels en voorwaarden. Voor meer informatie over corona en sportvissen kun je ook de website van sportvisserij Nederland raadplegen.

LEES ALLES OVER WITVISSENKLIK HIER