Een goede zonnebril met polariserende glazen is een onmisbaar attribuut voor elke visser. Of je nu aan het struinen bent op karper, aan het kunstaasvissen op snoek of met de vaste stok of feederhengel loopt te turen naar je dobbertje of feedertop, een goede polariserende zonnebril  geeft niet alleen rust en bescherming aan je ogen doordat het de hinderlijke schittering van het water vermindert, maar je ziet ook veel meer in het water!

Maar de ene polariserende zonnebril is de andere niet, goedkoop is vaak duurkoop. Wiley X bijvoorbeeld maakt superieure zonnebrillen, met onbreekbare krasbestendige glazen, ijzersterke monturen en optimaal zicht met groot contrast. En dat maakt veel uit, heel veel!

Op bovenstaande foto’s is goed te zien hoeveel verschil een goede zonnebril met polariserende glazen maakt. Het neemt de hinderlijke schittering weg, waardoor je veel beter en dieper in het water kunt kijken en veel beter obstakels en vissen kunt waarnemen. Een grote snoek die het kunstaas volgt en net bij de boot wegdraait, flankende barbelen of harders of bijvoorbeeld een groepje grote ruisvoorns, karpers of windes in de bovenste waterlaag. Zonder polariserende zonnebril is de kans groot dat je dat allemaal mist en dus minder vis zult vangen. Geloof me, er gaat een wereld voor je open als je een echt goede, polariserende zonnebril opzet. Kwaliteit komt met een prijs, maar dat is het geld dubbel en dwars waard!

WILEY X CAPTIVATE

De Captivate gepolariseerde glazen van Wiley X bieden het best mogelijke zicht in een zonnebril. Dit komt omdat Captivate gepolariseerde glazen gereflecteerd licht filteren, waardoor alleen het directe licht te zien is. Dit is een beetje een technisch verhaal, maar het komt er uiteindelijk op neer dat het zicht rustiger en duidelijker wordt dan wanneer je een zonnebril draagt zonder gepolariseerde glazen. Ook bij het vallen van de schemering levert een Captivate gepolariseerde Wiley X zonnebril een beter en scherper beeld dan een normale zonnebril.

Voordelen van een Captivate gepolariseerde zonnebril zijn dat de schittering van het zonlicht op het wegdek of andere auto’s wordt weggenomen, waardoor je niet meer wordt verblind. Echter het sterkste effect van een Captivate gepolariseerde bril, kun je zien bij wateroppervlaktes. De Wiley X Captivate zonnebrillen zijn daarom perfect geschikt voor het vissen.

KRAS-  EN STOOTVAST

Ook al is het niet volop zonnig , dan nog is zo’n bril ideaal en grote kans dat je hem de hele dag zult dragen. Belangrijk is dan wel dat die bril lekker licht en comfortabel zit. Nog belangrijker is dat de glazen niet al snel vol met krassen komen te zitten, zoals je bij veel goedkope brillen al snel ziet optreden. Tijdens het vissen krijgt zo’n bril best wel wat te voorduren en moet daarom wel tegen een stootje of val kunnen. Dat zit met deze Wiley X brillen wel goed!

De Wiley X Captivate brillen hebben net als de meeste Wiley X brillen gepatenteerde selenite polycarbonaat veiligheidsglazen die zijn opgebouwd uit 8 verschillende lagen. De glazen zijn onsplinterbaar (shatterproof / scherfwerend) en de oppervlakken van de glazen zijn beschermd door krasbestendige lagen. De onbreekbare glazen zijn behandeld met een speciale T-Shell anti-kraslaag die de glazen langer mooi houdt. Tevens hebben de glazen een gepatenteerde oleophobic coating die water, vuil en vet afstotend werkt.

Met deze glazen heb je altijd een perfect zicht met de juiste kleur weergave, ongeacht onder welke omstandigheden de bril wordt gedragen. De glazen blokkeren 100% UVA en UVB straling. De pootjes zijn dun en met comfortabel antislip rubber geïnjecteerd om precies op z’n plaats te blijven zitten. De neusbrug is ook geïnjecteerd met anti slip rubber voor een optimale grip. In de Captivate range vind je een groot aantal modellen, specifiek ontwikkeld voor het vissen.

 CONTEND CAPTIVATE

De Wiley X CONTEND Captivate met gepolariseerde smoke grey glazen met blauwe mirror coating en een mat graphite frame heeft een tijdloos, stijlvol, strak design en is licht van gewicht, maar super robuust.  Deze zonnebril zit als gegoten en stevig op je hoofd, in wat voor situatie je ook zit.

De grijze Captivate gepolariseerde glazen geven je het beste mogelijke beeld en optimaal zicht in de meest extreme omstandigheden. De Captivate glazen reduceren de reflectie van blauw licht van bijvoorbeeld water. Met de Captivate glazen in deze bril worden de meeste kleuren neutraal doorgegeven maar worden de groentinten versterkt. Hij is voorzien van een anti reflectie coating waardoor het zicht onder bijna alle omstandigheden perfect is. Deze bril is zeer geschikt voor felle zon en het vissen op diep, helderblauw water. Adviesprijs 189 euro

BREACH CAPTIVATE

De WileyX BREACH Captivate met gepolariseerde koperkleurige glazen met brons kleurige spiegelcoating en een mat hickory bruin frame heeft een tijdloos, stijlvol, strak en licht design. De copper Captivate gepolariseerde glazen geven je het beste mogelijke beeld en optimaal zicht in de meest extreme omstandigheden. De Captivate glazen reduceren de reflectie van blauw licht van bijvoorbeeld water maar benadrukt de kleuren rood, geel en groen. Met de Captivate glazen in deze bril worden de meeste kleuren neutraal doorgegeven maar worden met name de geeltinten versterkt.

De BREACH Captivate copper/bronze heeft net als de ‘climate control’ brillen een cavity seal wat de bril rondom goed afsluit tegen wind, wat bijvoorbeeld bij hoge snelheden op de boot, maar ook mensen met last van droge ogen, tranende ogen of pollen allergie hebben hier baat bij. Het cavity seal kan eenvoudig worden losgehaald als je hem even niet nodig hebt. Deze bril is zeer geschikt bij zowel felle zon als dagen met bewolking. Adviesprijs 199 euro

PEAK CAPTIVATE

De Wiley X PEAK Captivate Copper met mat black frame, is een stevige en comfortabele zonnebril. Het model is erg stijlvol, maar ook sportief. Door de rubberen anti-slip rand blijft de zonnebril stevig op zijn plek zitten. Ideaal voor als je gaat vissen, mountainbiken of klimmen. Het PEAK model heeft vrij donkere glazen, perfect voor erg zonnige dagen. De lichttransmissie van deze lenzen is 12%. Adviesprijs 189 euro

OP STERKTE?

De meeste Wiley X zonnebrillen, waaronder de Captivate zonnebrillen zijn ook op sterkte leverbaar.

SPECIFICATIES

Wiley X levert al 25 jaar zonnebrillen met de allerbeste prestaties aan het Amerikaanse leger en de politiekorpsen.

 • Shatterproof Selenite™ Polycarbonate glazen die voldoen aan ANSI Z87.1-2010 High Velocity and High Mass Impact Standards
 • nylon frame
 • Voldoet aan de US Federal OSHA 1910.133(b)(1)(1) Standaard
 • US ANSI Test geslaagd en CE gecertificeerd
 • T-Shell™ Lens Coating voor krasbestendigheid in extreme situaties
 • 100 % UVA/UVB bescherming met volledige zicht helderheid
 • Base 8 gepolariseerde glazen
 • Anti-mist glazen
 • Water, vuil en vet afstotende glazen
 • Strap met rubberen grips voor op de pootjes meegeleverd
 • Inclusief stevige opberg case
 • Incl WileyX microfiber brillendoekje

WINACTIE

Wij mogen drie Wiley-X zonnebrillen weggeven, wat moet je  hiervoor doen?

JAMMER, DEZE WINACTIE IS INMIDDELS AFGELOPEN.

WIL JE VANAF NU GEEN WINACTIE MEER MISSEN?

Kijk voor meer info op: http://www.wileyx.eu