Bianca Venema & Lizette Beunders vissen jaarlijks vele weken op de betaalwateren van The Carp Specialist… maar naast de karpervisserij op betaalwateren zijn ze beiden ook fanatieke wedstrijdvissers. In 2013 wonnen zij samen de World Carp Classic op het Italiaanse Lago di Bolsena, in de opvolgende jaren realiseerden ze vaker goede wedstrijdresultaten.

De internationale wedstrijdorganisatie FIPS besloot enkele jaren geleden om een aparte damescompetitie op te zetten voor de karpervisserij… en de Nederlandse dames doen al enkele jaren mee. Voor dit seizoen besloot Lizette Beunders de handschoen op te pakken en zich als nieuwe bondscoach karpervissen voor de dames op te werken.

Na een intensieve periode van veel voorbereidingen, trainingen en selectiewedstrijden is er een bijzonder hecht team aan op karper vissende dames ontstaan die allen ruime kennis en ervaring hebben opgebouwd.

Afgelopen week is het team – inclusief een aantal begeleiders zoals Kenny & Jan – afgereisd naar het befaamde Lineair Fisheries in Engeland. Een totaal van acht landen en 24 damesteams dongen mee naar de winst. Een bloedstollende strijd barstte los waarbij Oekraïne er als land uiteindelijk met de winst vandoor ging.

Gastland Engeland volgde als tweede, Letland als derde en Nederland eindigde als land op een uitstekende vierde plaats. Op individueel vlak sprong het Nederlandse damesteam van collega Bianca Venema & haar vismaatje Anoek Bonnet er direct uit. De dames profiteerden van een goede loting, waren perfect op elkaar ingespeeld en hebben zich keihard ingezet om het maximale uit hun vangsten te halen.

Het resultaat is dat zij met dertien gevangen karpers de individuele winst behaalden en Bianca & Anoek zich dus Wereldkampioenen Karpervissen voor Dames 2022 mogen noemen.

|> LEES MEER