Na twee dagen vergaderen gisteren en eergisteren zijn de voorstellen over onder meer de zeebaars bag limits voor 2020 aangenomen door de EU ministers. Voor ‘onze’ noordelijke gebieden is besloten om de bag limits voor zeebaars in 2020 te stellen op twee exemplaren van minimaal 42 cm per sportvisser. Dit jaar 2019 geldt nog een bag limit van één zeebaars…

De minimummaat van 42 cm blijft gehandhaafd in 2020...(foto's Siu de Moor - uit artikel 'Pelagic op zeebaars' - Zeehengelsport nr 368).

De minimummaat van 42 cm blijft gehandhaafd in 2020…(foto’s Siu de Moor – uit artikel ‘Pelagic op zeebaars’ – Zeehengelsport nr 368).

Deze verhoging van de bag limit in 2020 geldt in negen maanden van het jaar 2020. Voor de overige periode van drie maanden geldt een terugzetverplichting; namelijk in de periode 1 januari – 29 februari en van 1 – 31 december 2020.

De lobby en inspanningen van de EEA hebben mede bijgedragen aan de verhoging van de bag limit voor zeebaars.

De lobby en inspanningen van de EEA hebben mede bijgedragen aan de verhoging van de bag limit voor zeebaars.

In de zuidelijke gebieden voor de sportvisserij op zeebaars (zoals Italië en Spanje) geldt eveneens een bag limit van twee zeebaarzen voor 2020 (dit was drie in 2019) en wel voor het gehele jaar 2020.

Kijk voor verdere details op de Facebook-pagina van de EAA (European Anglers Alliance). Klik hier.

Alleen in de maanden januari, februari en december geldt nog een terugzetverplichting...

Alleen in de maanden januari, februari en december geldt nog een terugzetverplichting…

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/wapperen-op-zeebaars/
https://beet.nl/zeebaars-met-de-dobber-en-zagers/
https://beet.nl/strandvissen-op-zeebaars/