Abonnees hebben hem vanaf afgelopen donderdag 12 november al in de bus gehad; en ook bij de losse verkooppunten is de nieuwe Zeehengelsport magazine nummer 374 nu verkrijgbaar, met daarin een mix van interessante artikelen.

De cover van de nieuwe Zeehengelsport 374.

Sinterklaas is weer in het land, maar de wijting ook!

 

Wijtingkanalen

Martijn Dekkers doet een boekje open over kanalen waar het goed wijting vangen is. In Nederland hebben we het Calandkanaal en Noordzeekanaal, maar voor een deel ook het kanaal Gent-Terneuzen. Met name de kanaalstukken achter de sluizen leveren vaak dikke gulzige wijtingen. Het artikel komt met nuttige tips over aaskeuze, stekkeuze en het verschil tussen overdag en in donker vissen. Met fotografie van Bram Bokkers!

Bram Cole over de drie stromingsfases bij de bootvisserij.

 

Drie fases & schuimkoppen

Vanuit Vlaanderen bijdragen van bootvisser Bram Cole en strandvisser Daan Wintein. Bram beschrijft de belangrijke drie fases van de stroming bij het bootvissen en laat aan de hand van enkele onderlijnen zoals de kiekepoot en de spreader zien hoe je bij sterke stroming en doodtij het beste aan de vis komt. Daan Wintein pakt nog wat laatste zeebaarzen mee vanaf het strand. Hij zoekt een mui en gaat aan de slag met zijn favoriete aas mesheft. Achter welke breker hebben de baarzen zich ditmaal verstopt?

Daan Wintein hoef je niks over de zeebaarsvisserij vanaf het strand te vertellen. 

 

De doe-het-zelver

Zeevisser Robin van Loon is zo’n visser bij wie alles automatisch lijkt te gaan. De geboren en getogen Zeeuw kreeg het vissen met de paplepel binnen en vist al zijn hele leven; eerst vanaf de kant en nu vanaf zijn Huubke, de boot die hij zelf verbouwde en die hem bij licht en donker op de Noordzee en Oosterschelde vergezelt. Steekt zelf zijn pieren; giet zijn piramideloodjes, fileert, rookt, bakt en frituurt en zet ’s avonds zijn zelfgevangen maaltijd op tafel. Met als primeur zijn recept van Bottenballen!

De uitvinder van de Bottenballen Robin van Loon geeft zijn recept prijs…

 

Masterclass

En dat is natuurlijk niet alles in deze editie van Zeehengelsport. Want met onder meer de vaste rubrieken als Hank Ahoy! (‘Zon, zee en vrouwen’) en Panvisser (feestdagenrecept Scholrolletjes met zalm) en een extra lange (12 pagina’s) Masterclass met ditmaal Wesley van den Herik, Bill François, Pieter Beelen en Bram Bokkers. Lees het in dit nummer!

 

Wat nu? Strandvissen met de hengel in de hand? Jazeker: Dave Lewis legt het uit… 

 

Abonnement

Wil je voortaan als eerste de Zeehengelsport kunnen lezen, neem dan een voordelig abonnement of vraag ernaar bij je tijdschriftenwinkel of kantoorboekhandel. KLIK HIER VOOR EEN AANBOD.