De Zeehengelsport editie 375 is inmiddels bij de abonnees in huis en (met wat geluk) ook in de losse verkoop verkrijgbaar. Dit nummer schenkt (culinair) aandacht aan de wintervissen schar en wijting, maar ook aan ‘warmere’ soorten conger, goudbrasem en goudharder die steeds vaker aan onze kusten verschijnen. Maar dat is natuurlijk niet alles…

Steeds meer goede initiatieven om de jeugd aan het zeevissen te krijgen…

 

New kids on the beach

Ken jij kinderen die willen zeevissen? Probeer ze dan eens te helpen en wegwijs te maken in het zeeviswereldje. Het is vaak niet een kwestie dat ze niet wíllen zeevissen, maar dat ze niet kúnnen: omdat ze geen vervoer hebben, of niet over de juiste materialen beschikken. In zowel de rubriek Masterclass als in een artikel van Nico de Boer aandacht aan goede initiatieven om de jeugd aan het zeevissen te krijgen.

Wat doet het getij bij het zeevissen? Meer dan we denken…

 

Start-up (deel 1)

Het jaar 2020 stond in het teken van de corona en na een periode van beperkingen, ging het ineens los met tienduizenden nieuwe sportvissers – ook nieuwe zeevissers. Welkom! Martijn Dekkers praat deze nieuwe zeevissers bij over de wondere wereld van het zeevissen en neemt in deel 1 het getij onder de loep. We hebben er meteen een heel artikel aan gewijd, want ook de gevorderden kunnen hier veel van opsteken!

Wedstrijdvissers Linda van de Velde en John Muis gaan in Borsele op goudharder en dorade.

 

Warming-up

Een artikel over drie vissoorten die we de komende jaren vaker aan de haak zullen krijgen in NL en België. We hebben het over conger, goudbrasem (dorade) en goudharder. Aan de hand van recente vangsten en onderzoekresultaten wordt dit beargumenteerd. Wedstrijdvissers Linda van de Velde en John Muis gingen voor ons naar Borsele om twee van die drie ‘exoten’ te vangen!

Hou hem in de gaten, die man met dat hoedje: hij reist de wereld af naar de grootste vissen en doet daarvan verslag in een nieuwe rubriek…

 

Game on!

Een nieuwe rubriek over grote vissen. Aan de hand van globetrotter en IGFA-vertegenwoordiger Peter Ouwendijk duiken we in de wereld van de big game en andere spannende zaken aangaande grote vissen. Peter neemt ons gelijk mee op een spannend avontuur op zee in nachtelijk Kenia, op jacht naar de moeilijkste billfish van allemaal: de zwaardvis.

Zeebaars en Texel: waarom krijgen we nu ineens zo’n dorst…

 

Texelse herfst

Dit is slechts een greep uit de artikelen van de Zeehengelsport. We blikken daarnaast met de Zilte Vrienden nog even terug op de Texelse zeebaarsherfst en vernemen in Masterclass onder meer van Deense onderzoekers de stand van zaken rond hun onderzoeksvangsten van blauwvintonijn onder de kust van Denemarken en Zweden. Verder beschrijft schipper Perrée in Hank Ahoy zijn mixed feelings wanneer zijn schip als kinderdagverblijf wordt gebruikt en lees je onder meer nog drie manieren om schar te bereiden, waaronder de simpele Tea Smoke rookmethode, die inmiddels al aardig wat zeevissers aan het uitproberen zijn.

Een terugblik op een herfstig Texel!

 

Als eerste

En je weet het: wil je deze artikelen niet missen, dan zorg je dat je als zeevisser de Zeehengelsport als eerste in huis hebt door een voordelig abonnement te nemen van 9 nummers voor de prijs van 6! Klik hier voor meer informatie. 

 

Conger, hij komt eraan in de Noordzee en is dichterbij dan je denkt!