Het vissen in zeehavens is niet altijd toegestaan, en waar het wel is toegestaan, is het een opgave om het ‘netjes’ te houden, anders wordt het meteen verboden door de instanties. Voorbeelden genoeg. Ook in eigen land, zoals in Harlingen of op de Maasvlakte, ligt het zeevissen vaak gevoelig en kan bij het minste of geringste worden verboden. Net aan de overkant van de Noordzee, bij Dover, is iets soortgelijks aan de gang.

En toen was daar ineens dit bord…

 

Port of Dover

Vanwege de aanleg van cruiseschepen en de vermeende ‘veiligheid’ wordt het vissen in Dover ineens op een groot deel van de bekende populaire pier en het havenfront verboden, tot ongenoegen van veel vissende locals en zeevissers uit de regio. De instantie ‘Port of Dover’ (vergelijkbaar met Havenbedrijf Rotterdam) heeft zich niet populair gemaakt met de visverboden. De zeevisstekken in Dover zijn uiterst geliefd bij veel zeevissers, en zelfs Nederlandse en Belgische zeevissers kennen deze stekken van ééndaagse bezoeken, die eenvoudig met de pontverbinding met het Europese vasteland zijn te ondernemen.

 

Nigel Farage, al tientallen jaren geleden een zeevisser die in Dover kwam vissen.

 

Nigel Farage

Het tv-kanaal Fieldsportschannel.tv heeft er een gedegen item aan gewijd en de meningen gevraagd aan tal van (ook gehandicapte) vissers en medewerkers van de plaatselijke hengelsportzaken. De Port of Dover lijkt onvermurwbaar, maar de vissers hebben één geduchte spreekbuis in de persoon van Nigel Farage, de goedgebekte ex-politicus, die met zijn toenmalige UKIP Party de stemming voor Brexit beijverde. Als praktiserend ‘local’ zeevisser is Farage dan ook een dankbare medestrijder voor de vissers, en laat in de pers en voor de camera dan ook in scherpe bewoordingen  weten hoe hij over de kwestie denkt…

Klik hieronder om de reportage te bekijken.