We zijn tegenwoordig bijna niet meer te scheiden van onze smartphones. App ontwikkelaars en mobiele fabrikanten zorgen ervoor dat er duizenden verschillende apps verkrijgbaar zijn, vele hiervan zijn bedoeld om mensen te helpen. Dit is ook het geval met sportvisserij. Hieronder geven we een aantal leuke sportvis-apps die de gemiddelde sportvisser kunnen helpen.

De VISplanner app
Met de VISplanner app kun je gemakkelijk (en gratis) kijken of je mag vissen op bepaalde stekken of niet, de app doet dit zelfs op basis van jouw eigen Vispas. De app geeft hierbij ook alle benodigde informatie over viswateren en of er in de buurt visvoorzieningen beschikbaar zijn, zoals onder andere trailerhellingen, visstekken hengelsportzaken en nog meer.

De Vissengids app
Deze app is vooral geschikt wanneer je alleen in Nederland vist. Met de vissengids app kun je namelijk gemakkelijk en snel alle zoetwater- en zeevissen doorzoeken, bekijken en determineren. Zodat je altijd weet welke vis je precies hebt gevangen.

De ShopAlike app
Op de vergelijkingswebsite ShopAlike vind je verschillende aanbieders van sportvisbenodigdheden, zoals hengels, zitkisten, kunstaas of werpmolens. Je kunt dus met deze app rustig tussen de verschillende producten en aanbieders vergelijken, zodat je de beste sportvisuitrusting kunt uitkiezen voor jezelf. Wanneer je liever niet kijkt op de app maar online, dan kun je ook kijken op hun website onder het kopje ‘hengelsport’.

De Fox Swim mapper
Met deze app kun je gemakkelijk op de kaart je beste stekken markeren zodat je deze later gemakkelijk kunt terugvinden. Handig voor de sportvisliefhebbers die regelmatig hun goede stekken vergeten. Tegen betaling kun je ook nog de plaatsen zien die andere sportvissers hebben aangegeven als goede visplekken.

Voor de sportvisser zijn er tal van handige apps beschikbaar.

Voor de sportvisser zijn er tal van handige apps beschikbaar.

Wifi map
Met behulp van de wifi map app kun je goed zien waar gratis wifi in de buurt te vinden is. Deze app is vooral handig wanneer je voor langere tijd passief wilt vissen op een vaste plek. Met behulp van de wifi map app kun je dan het perfecte stekkie uitkiezen met wifi in de buurt, wat aangenaam is voor je databundel!

Mijn Vismaat app
De Mijn Vismaat app is voor de sociale sportvissers. Met behulp van de app kun je snel je vangst registreren en waar je deze hebt gevangen. Deze vangst kun je daarna ook nog delen met vrienden die de app ook geïnstalleerd hebben. De app beschikt ook over een persoonlijk profiel, waarin uitgebreide statistieken worden getoond van al je vangsten.