Gisteren om klokslag 10.00 uur is de Hiswa te Water 2022 feestelijk geopend door Olympisch kampioen windsurfen Kiran Badloe en de burgemeester van Lelystad. In de Bataviahaven zijn ruim 330 boten te bewonderen van luxe motorjachten uit het hoogste segment tot budgetboten zoals opblaasboten. 

Dit jaar is er veel aandacht voor elektrisch varen. Zeker 50 van de aanwezige werven bieden elektrisch aangedreven boten aan. Geïnteresseerden in elektrisch varen, kunnen terecht bij het centrale informatiepunt Elektrisch Varen (stand J02), gecoördineerd door de Stille Boot. Daar liggen 11 elektrische boten bij elkaar, zijn verschillende soorten motoren en accu’s te zien en kan de bezoeker alle informatie krijgen.

Activiteiten

Naast alle mooie boten in de haven en fraaie stands op de kade is er uiteraard nog veel meer te doen. Dagelijks zijn er demonstraties over boot- onderhoud en navigatie. Verder is er op 1 september de Watersport Carrièredag, waarin alle aspecten van het werken in de watersport voor het voetlicht komen. Veel exposanten zijn op zoek naar goed personeel en aan de andere kant biedt deze dag een kans aan mensen die dromen van een job in de leukste branche van het land. Uiteraard is YachtFocus als partner van de partij. Er liggen duizenden YachtFocus Magazines klaar voor de bezoekers.

Impressie

Er valt heel veel te zien en te bewonderen op de Hiswa 2022, voor ons als sportvisser is de stand van o.a. Raymarine super interessant. Hier kun je uitgebreid uitleg krijgen over de meest geavanceerde dieptemeters maar ook de basismodellen. Veel aandacht voor elektrisch varen, roofvissers gebruiken al jaren de front- back trollers maar inmiddels is een voorzichtige trend te bespeuren in elektrische buitenboordmotoren. Ook de botenstands konden vandaag op onze aandacht rekenen, veel modellen die geschikt zijn als visboot maar ook te combineren voor vis- familie uitjes. O een prachtige zonnige dag als vandaag ziet de Hiswa 2022 er in zijn geheel prachtig uit voor zowel sportvisser als watersporter

UITLEG OVER DE LAATSTE TECHNIEK @ RAYMARINE

Hiswa bezoeken?

Dat kan t/m 4 september 2022, tickets voor de Hiswa 2002 kun je hier online bestellen