Sportvismagazine VIS TV XL staat komend weekend garant voor zowel zoet als zout spektakel. In de op één na laatste aflevering van het seizoen gaat het vizier onder meer op meerval en haai.

Tamme Smit struint met twee jonge sportvissers de Groningse en Friese polder af naar roofvis

Presentator Jan Willem reist af naar een stadsvijver in Emmen voor een loodvrije visdag met karperspecialist Albert Schippers. Hij laat zien welke alternatieven voor lood er zijn, hoe je ze gebruikt én waarom loodvrij vissen belangrijk is. Tamme Smit struint met twee jonge sportvissers de Groningse en Friese polder af naar roofvis. Tijdens het vissen vertellen de jongens voluit over hun passie en legt Tamme uit hoe de MeeVIStoestemming werkt.

Daniël Weyers (r) vist met Niels Breve op gladde haai

Mysterieuze vis

Presentator Daniël Weijers gaat de zee op met Niels Breve, haaienexpert en onderzoeker bij Sportvisserij Nederland. Voor de Zeeuwse kust vlakbij Neeltje Jans gaat het anker omlaag en vist het tweetal met zagers op gladde haai. Niels vertelt ondertussen hoe haaienonderzoek in zijn werk gaat en waarom die kennis helpt om haaien te beschermen. Thom Beentjes stapt in zijn bellyboat voor een meervalsessie op de Limburgse Maas. Gids en expert Tobias Stuurman legt hem uit waar je deze mysterieuze vis zoal kunt verwachten en hoe je hem verleidt. Mét succes, want al snel gaat zijn volledig krom.

Kijken dus: aanstaande zondag 12 juli om 09:30 uur op RTL 7.