Kennen we ze nog, de Headbanger Shad en Headbanger Tail uit Zweden? Die driedelige plug uit Zweden met zijn revolutionaire en onnavolgbare en onvoorspelbare actie? De ontwerper van deze unieke plug, is op dezelfde voet doorgegaan en heeft met de unieke Rockerhead een soort ‘cheburaska jigkop’ ontworpen met een zeer attractieve actie.

Ideaal voor de baars in Europa…

 

In Amerika is deze Rockerhead al een rijzende ster. De Yanks vragen zich wel af hoe ze deze nieuweling moeten noemen; een jighead, reaction bait, swinghead jig? Hoe dan ook, de Rockerhead is ook in Europa een plaats in de tackleboxen aan het veroveren. Je kunt de Rockerhead optuigen met een shad, creaturebait of lizard. Aan deze opsomming merk je al dat hij in de USA met name voor de bass als een topper wordt beschouwd. En bij ons? Ongetwijfeld voor baars, snoekbaars en snoek.

Met 4/0 offset hook, maar eenvoudig aan te passen met andere haken.

 

Slim oogje

De RockerHead wordt uitgebracht in een 11 gram uitvoering, waarvan er bij aankoop drie-in-een verpakking gaan. Komend jaar worden ook andere (lichtere) gewichten verwacht. De 4/0 offset hook of worm hook die er standaard achter zit, is eenvoudig aan te haken dankzij een slim oogje. Door het hol gevormde jigkopje (in zink-uitvoering, dus loodvrij) geeft deze een attractieve actie, in tegenstelling tot de traditionele jigkopjes of cheburaska loodjes die statisch aan de speld hangen. Het kopje verschijnt in de drie kleuren Green Pumpkin, Black and Muddy Brown.

 

Klik hieronder om het filmpje van de actie te bekijken.