Om 6:00 begon de loting in Cafe de Witte Brug. Het weer was super en ook de wind was gelukkig wat moesten doen druppelden vol goede moed binnen.

 

 

De Loting liep soepel. Coen Levinga had alle lijsten tot in de puntjes voorbereid zodat het loten alleen nog een invuloefeningetje bleek te zijn. Bedankt Coen voor de zorgvuldige aanpak. Om 7:00 uur had iedereen geloot en mocht ik het startsein geven om te vertrekken. De lange stoet auto’s zorgde zowaar voor een file in Woltersum. Iedereen kon echter zonder enig probleem zijn visstek vinden dankzij de duidelijke stekborden die we mochten lenen van Pet’s Place Appingedam. 
Er werd gevist in 4 vakken, waarvan 3 vrije hengel en 1 vaste stok vak. De afstanden tussen de stekken was steeds 40 meter waardoor het voor iedereen goed mogelijk om een vis(je) te vangen.

 

 

Om 9:00 klonk het startsein voor de wedstrijd en konden de netten gevuld worden. De vis wilde eerst nog niet azen. Zoals ik van de meeste deelnemers heb gehoord is de meeste vis na 12:00 uur gevangen. Toen er vanaf 14:00 uur was begonnen met wegen bleek alweer snel dat er weer goed gevangen was. In het vaste stok vak waren de vangsten wat minder en viel het nog niet mee om een vis te haken. Alles bij elkaar is er toch ruim 237 kilogram bij elkaar gevist!

 

 

De prijsuitreiking was weer in Cafe de Witte Brug, waar iedereen naast iets te drinken ook een heerlijke snack kon bestellen. In een supersfeer en onder luidkeels gejoel mocht ik de prijzen uitreiken en zo nog meer genieten van onze mooie hobby.

 

 

Na de uitreiking kwam Jan Honderd naar ons toe. Er was een kleine vergissing opgetreden in de uitslag. Zowel Jan Honderd als ook Patrick Jansema hadden 1880 gram vis gevangen in vak D. Patrick had echter staartstek en Jan zat meer naar het midden van het vak. Jan was dus vierde in het vak en Patrick nummer 5. Jaap had hier een vergissing gemaakt en per abuis de verkeerde naam op de envelop geschreven. Hierbij alsnog gefeliciteerd Jan!

 

 

Al met al een mooie dag en een mooie wedstrijd!
Volgend jaar zeker weer!

René Huisman