Onder de hoede van Cheline Kateman en Alex Willems begeleidt de organisatie Viscinatie jongeren bij het sportvissen. Dat veel jongens en meisjes in dit digitale tijdperk tot rust komen bij het vissen en er baat bij hebben, wordt hier vaak genoeg bewezen door deze onderwijzers. En dat er ook talenten tussen zitten, is ook een feit. Wat te denken van Samson Kuils (14) die vorige week even een recordsnoek wist te landen…

Boomstam

Samson ging voor de tweede keer mee vissen bij de Weekendopvang Viscinatie. Alex had als begeleider wederom een mooie visplek uitgezocht. Samson: “Ik mocht als eerste mijn plug onder een duiker laten drijven om hem dan langzaam weer binnen te vissen. Plotseling dacht ik tijdens het binnen vissen dat ik vastzat aan iets heel zwaars. Eerst dacht ik een boomstam maar plotseling werd het duidelijk dat ik een hele grote vis aan de haak had. Meestal vang je onder die duiker snoekbaarzen maar nu kwam er een monstersnoek onderuit. Ik schrok me dood, zo’n grote snoek had ik nog nooit gezien.”

Viscinatie: vissen onder begeleiding…

 

Megavet

Alex wist de kanjer gelukkig goed in het schepnet te krijgen, tot grote vreugde van iedereen. Samson kon zijn geluk niet op: “Dit is mijn grootste vis ooit. Hij was 116 cm en megavet. Ik hoop dat ik met deze vis in de Beet kom want ik ben er erg trots op. Samen met een andere jongen vingen we dat weekend nog 13 snoeken. De grootste van die 13 was 93 cm, maar geen enkele kwam in de buurt van mijn monster!”

Meer weten over de mogelijkheden bij Viscinatie? Klik hier.

Plezier, spanning en ontspanning!