Groothandel Albatros is de trotse verdeler geworden van de bekende Teklon® lijnen van Grauvell in de Benelux.

Teklon® mono is al jarenlang bekend onder sportvissers over de gehele wereld. Jarenlang onderzoek en testen op vrijwel alle soorten visserij op zoet- én zoutwater hebben geresulteerd in een aantal top-lijnen voor de sportvisser die tot het uiterste wil kunnen gaan. Voor de karpervisser zijn de Teklon® Ceramic Advanced 1500 meter spoelen en de 300 meter spoelen van de Teklon® Gold Advanced interessant. Voor de pen- en oppervlakte-vissers zijn trouwens ook de 150 meter spoelen van de Teklon® Gold Advanced erg aantrekkelijk.

Deze lijnen kenmerken zich door een hoge trekkracht, extreme UV bestendigheid, hoge slijtvastheid en een hoge onzichtbaarheid onderwater. De ingenieurs van Teklon ® hebben door middel van een nieuw soort extrusie-methode lijnen ontwikkeld die sterker, gladder en slijtvaster zijn geworden dan andere lijnen in het topsegment. De trekkracht en de diktes van deze lijnen zijn beschermd door een EFFTA certificaat. ‘What you see is what you get’ dus en dat kun je helaas tegenwoordig niet van sommige andere lijnen zeggen. Vergelijking trekken op deze vlakken is dus alleen eerlijk als de lijn waar mee vergeleken wordt ook gecertificeerd is!

EFTTA logo

Momenteel bestaat het pakket uit:

Teklon ® Gold Advanced

Verkrijgbaar op spoelen van 48, 150 en 300 meter...

Verkrijgbaar op spoelen van 48, 150 en 300 meter.

Verkrijgbaar op spoelen van 48, 150 en 300 meter.

De befaamde Teklon Gold in een nieuw jasje. Deze lijn is door zijn slijtvastheid en zeewaterbestendigheid een begrip in de strandvisserij. Maar ook de karpervisser weet deze lijn op waarde te schatten. Bij het penvissen op karper is deze lijn trouwens ook echt supergoed. Weinig geheugen, hoge trekkracht en extreem slijtvast zijn erg belangrijk bij deze explosieve visserij. De lijn heeft een zeer lage zichtbaarheid onder water. Hierdoor is de lijn ook uitermate geschikt voor oppervlaktevissen en vliegvissen. Voor die laatste groep is er trouwens ook een handige uitvoering in 48 meter klosjes met een handig, zacht afwikkelsysteem voor in het vliegvisvest!

Teklon Ceramic Advanced

Verkrijgbaar op spoelen van 100 en 1500 meter...

Verkrijgbaar op spoelen van 100 en 1500 meter.

Verkrijgbaar op spoelen van 100 en 1500 meter.

Een top-lijn voor de witvis, karper en roofvis. Ook geweldig om leaders mee te maken of als haaklijn bij het zeevissen. Door combinatie van de hoge UV resistentie en weinig geheugen blijven jouw van tevoren klaargemaakte tuigen erg lang goed!

Enkele van de Teklon voorgestelde knopen om het uiterste uit deze lijn te kunnen halen zijn:

Single Palomar knoop.

Single Palomar knoop.

Albright knoop

Albright knoop.

Uni - knoop

Uni-knoop.

Teklon Gold Fluorocarbon

Verkrijgbaar op spoelen van 137 meter.

Verkrijgbaar op spoelen van 137 meter.

Een zeer hoogwaardige Japanse fluorocarbon die zelfs als hoofdlijn gebruikt kan worden! Supersterk, zacht en extreem slijtvast, voor de sportvisser voor wie alleen het beste goed genoeg is! Super voor het kunstaasvissen maar ook zeer geschikt als haaklijn bij het zeevissen. Denk, bijvoorbeeld, aan Portugese lijnen of het dobbervissen op zeebaars. Uiteraard ook geweldig om onzichtbare leaders te knopen bij het vliegvissen. Ook (zee)forelvissers zullen deze lijn weten te waarderen. Doordat de lijn praktisch onzichtbaar is onderwater en ook geen schaduw afwerpt, is deze bij uitstek geschikt als hoofdlijn voor deze delicate visserij.

Teklon in de prijzen:

De uitstekende eigenschappen van de nieuwe Teklon lijnen zijn niet onopgemerkt gebleven. De Teklon Gold Advanced heeft pasgeleden namelijk de Runner – Up Award gewonnen bij de EFTTEX Best New Products Awards!

De uitstekende eigenschappen van de nieuwe Teklon lijnen zijn niet onopgemerkt gebleven. De Teklon Gold Advanced heeft pasgeleden namelijk de Runner – Up Award gewonnen bij de EFTTEX Best New Products Awards!

Albatros Hengelsport Int. BV.
Nikkelstraat 4
1411 AJ Naarden

www.albatroshengelsport.com
www.soulcarp.com
www.predox.eu
www.rigsolutions.eu