De liefhebbers van het sportvissen in Engeland hebben er naar uitgekeken, en gisteravond was het weer zover: de eerste uit een nieuwe (vierde) serie van ‘Gone Fishing’ van het tweetal Mortimer & Whitehouse was weer prime-time op BBC2 te zien. Het programma gaat weliswaar over vissen maar zowel Bob Mortimer (62) als Paul Whitehouse (63) genieten vooral van het landschap, droge Engelse humor en conversaties over het leven zelf…

Mortimer en Whitehouse vonden elkaar door hun gezamenlijke hartproblemen en hun liefde voor het vissen.

Humor

Die mix tussen deze ingrediënten maakt het programma ook zo populair bij niet-sportvissers in Engeland. Gelukkig hebben de kijkers weer iets om naar uit te kijken de komende zondagen, wanneer de twee weer de fraaiste visstekken van Engeland bezoeken om er een poging te wagen mooie vissen te vangen, ondertussen keuvelend over hun up’s & downs in het leven  terwijl ze elkaar met humor en plaagstoten proberen de loef af te steken om de grootste vis te vangen.

Vissen als ‘medicijn’…

Hartproblemen

Gone Fishing werd voor het eerste op BBC2 uitgezonden in 2018. De aanleiding voor het programma was dat de twee hoofdrolspelers elkaar vonden door hun gezamenlijke hartproblemen, waarna ze elkaar probeerden op te beuren door er op uit te trekken naar de waterkant. Dat lukte wonderwel en vissen bleek een prima ‘medicijn’ om het leven weer optimistisch tegemoet te treden. Meer weten? Bekijk hier de programmering van het programma op BBC2.

Klik hieronder voor een ‘Falling Over’ filmpje van Mortimer & Whitehouse.