Onlangs vond de finale van de Dutch Surfcasting Federation van het door covid-maatregelen uitgerekte seizoen 20/21 plaats op een veld in Zaandam-Oost. Alhoewel deze tak van sport ook wel droog-werpen heet, was daar deze dag geen enkele sprake van…

Modder en regen konden de pret niet drukken…

Tekst & foto’s Benjamin Roth

Lieslaarzen

Met een stevige wind uit zuidelijke richting en een bijna constante regen, bleken de door enkele leden gedragen lieslaarzen en waadpakken geen overbodige luxe. In plaats van een mooie ‘green’ had het veld meer weg van het Lowlands-terrein op dag drie.

Deelnemers hadden de grootste moeite hun zorgvuldig getunede reeltjes, keurig opgespoelde lijnen, hengels en geleideogen zo droog mogelijk te houden om de worpen niet negatief te laten beïnvloeden. Al ’s ochtends bij het uitzetten van de baan zakte de moed voor nieuwe records, met zo’n ‘dikke’ lucht, bij de meeste in de laarzen.

Bert Timmerman wacht om te gaan meten…

Vuurwerk

Toch werd er hier en daar aardig geworpen en waren er enkele deelnemers die hun loodje op een verrassende afstand uit de modder konden trekken. Vooral nieuwkomer Kees den Haas zorgde met twee prachtige worpen boven de 200 meter voor vuurwerk, daar hij daarmee eerste werd in de 2e categorie. Arjan Geelhoed werd net als de twee voorgaande edities weer Nederlands Kampioen en Danny Moeskops bleek wederom voor iedereen een maat te groot met de verste worp van het seizoen.

Ronald Bos achter de plank…

Naar de waterkant

Traditiegetrouw verschuift de aandacht van de leden nu weer van het veld naar de waterkant. Daar was dat ver kunnen werpen tenslotte ooit voor bedoeld. In maart, bij het ingaan van de zomertijd, wordt er weer op diverse plekken getraind voor de volgende competitie. Elke visser die zijn werptechniek wil verbeteren is van harte welkom om zo’n training of wedstrijd bij te wonen of mee te doen. Het zijn, de weersomstandigheden daargelaten, erg gezellige en leerzame dagen!

Nederlands Kampioen 2020-2021 Arjan Geelhoed krijgt de prijs uit handen van DSF voorzitter Ernst Mulder.