Down Scan Imaging (DSI) op moderne fishfinders biedt prachtige, eenvoudig te interpreteren gedetailleerde beelden van bodem en structuren met een bijna fotokwaliteit. Lowrance integreert deze functionaliteit in haar totaalaanbod binnen Active Imaging, waarmee je als bootvisser alle kanten op kunt.  

Fotokwaliteit…

 

Frequentiebereik

Down Scan Imaging geeft de onderwaterwereld op een andere manier weer dan de ‘traditionele’ 2D sonar. Down Scan technologie maakt gebruik van een ander frequentie bereik. Waar 2D units veelal draaien op 50, 83 en/of 200 kHz heb je voor Down Scan Imaging een groter frequentiebereik nodig om tot die specifieke DSI-beelden te komen. Alle units die voorzien zijn van Down en Side scan zenden op 455/800 kHz, recht naar beneden! Dat levert dan een kristalhelder plaatje op van het gebied direct onder uw boot. Gevolg: boomstammen, hout, brugfunderingen, rotsen, vis en andere structuren komen onder het varen in beeld met verbazingwekkende details.

Down Scan: licht in de duisternis.

 

Real-time

De levensechte plaatjes van het Down Imaging worden gecreëerd m.b.v. het uitzenden van uiterst smalle geluidsgolven met een zeer hoge frequentie. De weerkaatsingen van deze geluidsgolven vormen samen een instant ‘foto’ van het gebied onder de boot. De exclusieve software analyseert deze weerkaatsingen om de positie van de geluidsgolven te verifiëren zodat je Down Imaging beelden krijgt van de real-time situatie direct onder de boot.

Zoek de structuren en je vindt de vis!

 

Meer weten over deze interessante technologie, en andere functionaliteiten die Lowrance biedt voor de sportvisser? Klik hier voor meer informatie.