Koning winter is weer nadrukkelijk aanwezig en dat heeft de nodige invloed op het vissen in het algemeen. Vissen zoeken hun favoriete overwinteringsplekken op of zijn op weg er naar toe. Ken je deze plekken en weet je de juiste tactiek te hanteren, dan zijn er zeker nog fantastische visdagen te beleven. In de Dutch Masterclass krijg je tips en info van onder meer Reijer Kros, die onder meer het zoeken naar een goede stek behandelt en vertelt waarom hij een stopwatch meeneemt…

Van het diepste plekje…

 Het kiezen van de juiste stek is zeker in de winter een belangrijk aspect. Vissen zijn veel minder actief en leggen geen grote afstanden af om voedsel te zoeken. Wat zijn de plekken waar je je pijlen op zou richten?

In het najaar en winter kies ik er meestal voor om even wat extra tijd te nemen om te peilen, want het bepalen van de juiste stek is cruciaal! Wat ik vaak doe op commercials is op zoek gaan naar een duidelijk markeerpunt aan de overkant, want je zult zien dat die vaker gebruikt wordt en de vis dus vaak daar komt om te vreten, het is daar vaak ook net iets dieper. In de winter moet je het diepste plekje van je stek zeker uit zien te vinden.

Een andere goede optie is om tegen een talud aan vissen. Dit is vaak een goede plek want daar verzamelt zich van nature veel voedsel, zeker wanneer er een beetje stroming staat!

Goed uitpeilen is nu zeker een pre.

Het lijkt logisch dat je nu ook een aangepaste voerstrategie hanteert. Hoe ziet deze eruit, zowel bij de feeder als de vaste stok?

Qua voeren bij het vissen met de vaste hengel is het heel belangrijk om wel regelmatig te voeren, ook al krijg je geen beet. Dit doe ik echter wel met minimale hoeveelheden, dus slechts een paar pellets, een beetje hennep en een paar maden.

Wanneer ik met de methodfeeder vis dan neem ik altijd een stopwatch mee en klok  hiermee hoelang het duurt voordat ik een lijner of beet krijg. Met deze verkregen info probeer ik een ritme van ingooien te vinden en daar je strategie op aan te passen. Ik start met een 28 grams Guru Hybrid Feeder en laat deze bij de eerste worp 5 minuten liggen. Indien er geen reactie volgt, laat ik bij opvolgende worpen de feeder steeds een minuutje langer liggen. Zo ontstaat vanzelf een ritme van vissen en hopelijk ook in de aanbeten.

Tot zover een deel van de Dutch Masterclass die je kunt  lezen in de Beet magazine die momenteel in de winkels ligt en natuurlijk bij de abonnees thuis. Nog geen abonnee? Kijk dan even naar een mooie aanbieding: klik hier.