Oud-presentator Ed Stoop – die jarenlang hét gezicht was van VIS TV – keert tijdelijk terug op de buis voor vier jubileumuitzendingen van het nog immer populaire sportvisprogramma. In de eerste aflevering, aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7, vist hij in Rotterdam op witvis aan de Rotte en aan de Maas.

Ed Stoop was jarenlang hét gezicht van VIS TV, het bekende sportvisprogramma dat dit jaar zijn 25-jarige jubileum viert. Ruim drie jaar geleden ging de geboren Hagenees met pensioen en kreeg co-presentator Marco Kraal het roer in handen. Inmiddels presenteert Marco het programma samen met de jonge, maar fanatieke sportvisser Daniël Weijers (29), die ook veel over zijn visavonturen vlogt.

Feederen met uitzicht op de Erasmusbrug

Mateloos populair

In de vier speciale jubileumuitzendingen vist Ed met een aantal coryfeeën uit de sportvisserij die jaren geleden al hun opwachting maakten in VIS TV. Dat Ed weer even terugkeert als presentator, zal zijn vele fans hoogstwaarschijnlijk aangenaam verrassen. Onder de vele jonge én oude kijkers – waaronder vele niet-sportvissers – was hij mateloos populair.

Dankbaar

Ed blikt dankbaar terug op zijn carrière als presentator en had volop plezier tijdens de opnames voor de speciale, vierdelige serie. “VIS TV heeft mij laten kennismaken met heel veel prachtig viswater en met tal van vissoorten en -technieken die ik anders waarschijnlijk nooit had gekend. De opnames voor deze jubileumuitzendingen voelden als vanouds en deden veel van mijn herinneringen herleven.”

Op graskarper met Arnout Terlouw

Uitzendingen

In de eerste jubileumuitzending van VIS TV – zondag 27 september vanaf 09:30 uur op RTL 7 – trakteert witvispurist en bondscoach Jan van Schendel zijn oude vismaat op een verrassende feedervisserij aan de Nieuwe Maas mét uitzicht op de Erasmusbrug. Ook vissen de twee met de vaste stok aan de Rotte. Terwijl de hengels regelmatig krom gaan, praten Jan en Ed uitgebreid bij en blikken ze terug op Jan’s eerste optreden in VIS TV in 2001.

In de drie resterende uitzendingen – op zondag 4, 11 en 18 oktober – vist Ed achtereenvolgens op graskarper met Arnout Terlouw, aan het strand van Domburg met bondscoach Henri Karremans en op snoek met Bertus Rozemeijer.

TRAILER VIS-TV MET ED STOOP