Sportvissend Engeland haalde drie dagen geleden opgelucht adem. Nadat Boris Johnson namens de regering eerder een derde lockdown had afgekondigd vanwege de dramatische stijging van het aantal corona-besmettingen, werd een totaalverbod op sportvissen vanaf 6 januari, na een korte lobby van de Angling Trust alsnog teruggedraaid…

Lokaal vissen en afstand houden van anderen…’

 

Nieuwe melding

Een teleurgestelde Angling Trust CEO Jamie Cook moest de sportvissers eerder nog mededelen dat het vissen niet was toegestaan, maar enkele dagen erna kon hij een nieuwe melding doen uitgaan naar de Engelse hengelsportliefhebbers dat men toch kon blijven vissen, hetzij onder strenge voorwaarden.

=====================================

=====================================

Guideline

“We have explained that fishing benefits physical health and mental wellbeing and that it is regularly the only form of activity individuals undertake,” aldus Jamie Cook. Het belang van lichamelijke en mentale gezondheidsaspecten van individuele ‘buitensporten’ vond alsnog gehoor bij het verantwoordelijke ministerie, het Department for Digital, Culture, Media and Sport (DCMS). Voorwaarde is dat men alleen lokaal erop uit gaat om (een beperkte tijd) te vissen en dat men afstand houdt tot de andere vissers en niet gaat ‘samenscholen’ met meerdere vissers. Klik hier voor een opgestelde ‘guideline’ voor de sportvissers voor het navolgen van de lockdown-regels.

Klik hier om het statement over de Covid-19 te lezen van de Angling Trust.