In Nederland liggen tal van forelvijvers waar je naast forel ook kunt vissen op andere vissoorten. In deze serie laten we er een aantal de revue passeren. Deze keer: De Woldstek in Ruinerwold.

Midden in het groen in Drenthe. De rechtervijver (7 – Big Game vijver) is inmiddels ook volop in gebruik en bevat de nodige kanjers! De mini-camping aan de bovenzijde is goed te zien, deze ligt naast de vijvers.

 

Rust en ruimte

Op een prachtige, uitgestrekte locatie aan de rand van het groene dorp Ruinerwold in Zuidwest-Drenthe ligt De Woldstek. Op deze heerlijke plek kun je genieten van de rust en ruimte die de natuur biedt, maar het is natuurlijk vooral dé plek voor het ultieme visgenot. Op minicamping De Woldstek kun je in alle rust kamperen. De camping ligt naast de belevings- en forelvijvers en een mooie beek, de Wold Aa.

In de vijvers worden verschillende soorten forel uitgezet. Op twee vijvers wordt alleen regenboogforel uitgezet en op één vijver alleen grotere ‘zalmforel’. In de andere vijver worden beide foreltypes uitgezet. Aan jou de keuze op welke soort je wilt vissen. Wil je de vangst graag mee naar huis nemen dan zijn dit jouw vijvers! Geef je de voorkeur aan gerookte forel, dan kun je je vangst tegen een kleine vergoeding omruilen tegen gerookte exemplaren.

Ook karpers en steuren…

 

Op de belevingsvijvers (vijver 5 en 6) kun je naar hartenlust vissen op diverse grote en sterke vissoorten, zoals spiegelkarpers, schubkarpers, kroeskarpers en F1 karpers. Maar er zwemmen ook Russische en Siberische steuren, meervallen, zeelten en niet te vergeten de indrukwekkende Belugasteur (Europese steur) met een lengte tot wel 1,80 meter. Op deze vijvers geldt ‘catch & release’!

Meerdere soorten steur.

De Big-Game is de nieuwste vijver. Deze vijver vormt dé uitdaging voor de meer dan ervaren sportvisser, die toe is aan het echte werk! Op deze vijver zijn de grootste en sterkste vissen uitgezet. Denk hierbij aan karpers en steuren van fikse afmetingen en gewicht. De vijver heeft slechts veertien stekken met een tussenruimte van vijftien meter. Om hier te kunnen vissen moet je je eigen (professionele) uitrusting meenemen, minimaal zestien jaar oud zijn en een ervaren (karper)visser zijn. Ook op deze vijver geldt catch & release!

De Woldstek Visvijvers en Minicamping
Koekangerweg 9A
7961 LZ Ruinerwold
Tel. +31 (0)522 – 45 21 55

Website: www.dewoldstek.nl

Facebook: www.facebook.com/DeWoldstek

In 2019 waren er voorrondes voor het NK Forelvissen in De Woldstek. Klik hieronder voor een filmpje.