Groothandel Arca levert een groot aantal artikelen en (kunst)aassoorten voor het vissen op forel, zowel onder eigen naam als van bekende fabrikanten als Trabucco en Waterqueen. |Enkele voorbeelden uit het uitgebreide pakket vind je hieronder.

Met de Pro Licence Trout hengels levert groothandel Arca twee fraaie, driedelige hengels voor het vissen met de dobber of een sbirolino op forel. De hengels zijn 3,60 en 3,90 meter lang en hebben een werpvermogen tot 30 gram. De Pro Licence Trout hengels zijn afgewerkt met een handgreep in een combinatie van kurk en EVA, eenpoots geleideogen en ze worden gekenmerkt door een onopvallende, matte afwerking. De Pro Licence Trout hengels zijn forelhengels waarmee je je kunt laten zien langs de waterkant van een forelvijver!

De Waterqueen Special Truite Fluoro Carbon onderlijnen uit het assortiment van Arca zijn speciale onderlijnen voor het vissen op forel. Doordat de haken gemonteerd zijn op fluorocarbon, zijn dit onderlijnen die nauwelijks opvallen onder water. De 50 cm lange Waterqueen Special Truite Fluoro Carbon onderlijnen zijn voorzien van een 9333 BL haak met bledje en weerhaak in een maat 6, 8 of 10. Afhankelijk van de maat haak zijn deze geknoopt aan fluorocarbon van 15, 17,5, 20 of 22,5/00 mm.

De Trabucco Kronos SFX FD werpmolen uit het assortiment van groothandel Arca is zowel qua look als qua eigenschappen een absolute top-werpmolen voor het geld. Het superieure slipsysteem van de Kronos SFX FD kan ingesteld worden middels de knop voor op de spoel. De aluminium spoel heeft een oversized diameter en het tapse profiel zorgt voor verdere worpen. De range aan werpmolens is dit jaar aangevuld met een model 1000 voor, bijvoorbeeld, het ultralichte forelvissen en kunstaasvissen. De spoel van het model 1000 kan 185 meter 18/00 bevatten, de 255 gram zware werpmolen heeft een overbrenging van 1:5,1 en is uitgevoerd met zes kogellagers.

De Tricksy SX Ultra Light Spin is een heerlijke spinhengel uit de nieuwe reeks Tricksy XS Spin kunstaashengels van Arca. De Tricksy SX Ultra Light Spin heeft, bij een lengte van 2 of 2,15 meter, een werpvermogen tot 5 gram. Hiermee zijn deze hengels ideaal voor het ultralichte vissen op forel op stilstaand en stromend water, maar ook voor het vissen met miniem kunstaas op baars, waarbij vaak ook andere vissoorten (kopvoorn, ruisvoorn, winde) de spinnertjes, lepeltjes en plugjes zullen grijpen. De tweedelige Tricksy SX Ultra Light Spin is gebouwd op een matzwarte carbon blank, met een handgreep in zwarte shrinktube en afstaande, eenpoots geleideogen. De hengels vallen ook in het oog door de zeer aantrekkelijke prijs/kwaliteitsverhouding.

 

www.arca-bifa.com