Weer gezellig tijdens koffietijd.

Zaterdag avond nog even snel de auto inpakken. Ik moest nu met de stok vissen en had alleen maar de spullen van het grove werk de feedervisserij in de auto liggen. Na wat zoeken kon ik de vaste hengels weer terug vinden en nog even snel wat voer maken en klaar was ik. Ook nog even een paar schoenen in de auto gegooid. Deze stonden al bijna een jaar in de kast en het werd tijd dat deze weer naar de rechtmatige eigenaar gingen.

 

 

Koekje erbij? 

Zondagmorgen was ik ruim voor de wekker wakker. Ik had deze week ochtenddienst en dan gaat mijn eigen wekker altijd af. Ik krijg dan een signaal van je moet eruit. Even achter de pc en het was zo weer tijd om te gaan. Onderweg naar Beilen maar even een broodje eten. In Beilen aangekomen stond Gezinus Bisschop al met een smile op zijn gezicht. Hij zag mij aankomen lopen met zijn sportschoenen. Deze had Gezinus vorig jaar in mijn auto later staan na onze opening  van de karpervijver bij Camping Wedderbergen.

Klik hier voor meer foto’s. (Met dank aan Anita Sanders)

 

 

 

De schoenenman en de Roller man 

Waarschijnlijk is hij nu iets sneller dan afgelopen jaar. Na een bak koffie en een stuk cake was het tijd om te loten. Het is daar altijd wel goed geregeld elke wedstrijd krijgen de vissers een bak koffie en een koek of cake voor de wedstrijd. Dan word er nooit begonnen met een lege maag. Ik moest het vandaag doen op nummer 11. Dat was een kopstek bij de brug. Ik dacht bij de brug dat is altijd goed.

 

 

Mooi watertje dat Linthorst Homankanaal. 

Maar dat werd al snel anders toen Roelof Koekoek aangaf dat dat niet een hele beste plek was.

Dat heb ik dan weer. Spullen opbouwen en een plan van aanpak bedenken. Kom ik er achter dat ook ik dingen vergeet. Ik was door het feederwerk van afgelopen dagen mijn afsteek roller vergeten.Even met Roelof gebeld en hij had nog wel een roller voor mij. Altijd makkelijk vismaten aan het water.

 

 

Een Zeelt voor Karel Beuker. 

Aangezien er regelmatig zeelten werden gevangen besloot ik om op 11 meter wat pieren en casters te brengen en op vijf meter alleen maar pinkies.

Het start singaal klonk en we kunnen beginnen. Ik had voer genoeg en ik heb maar vijf ballen op elf meter gecupt en drie op vijf meter. Het vissen kon beginnen. Ik ben kort begonnen Het duurde wel even voor dat mijn dobber verdween. Maar dat leverde mij direct een vis op van een paar ons. Het begin was er.  Even later ving ik een posje en daarna een klein visje. Toen werd het weer stil.

 

 

 Mooie vissen die Zeelten

Ik hoorde al snel dat het niet zo best was en daarna besloot ik om maar even wat grover te gaan vissen op zeelt. Dat betaalde direct uit. Binnen tien minuten had ik een zeelt in mijn net. Dan denk je dat je het gevonden hebt. Niets was minder waar. Het was weer gebeurd.

Het laatste uur besloot ik om nog maar een paar kleine visjes erbij te proberen te vangen. Na een posje uit de overkant gehaald te hebben ging mijn dobber voorzichtig onder. Even wachten even wachten en Bam! Daar had ik een zeelt gehaakt aan mijn dunne elastiek.

 

Valt niet mee met dun elastiek. 

Deze schoot meteen een meter of drie uit mijn top. Na een tijdje werd de zeelt toch moe en kwam onder de kant. Dan is het nog lastig om een zeelt te vangen. Ik moest erbij gaan staan om hem boven in het water te krijgen.

Na een poging of drie had ik hem dan toch nog in mijn schepnet. Dat was voor mij de bonus vis en deze vis zorgde ervoor dat ik op de vierde plaats eindigde. Ik was weer zeer tevreden en ging met opgeheven hoofd naar de prijsuitreiking. Dit was namelijk eerst mijn laatste wedstrijd met de stok en die heb ik dan nog goed afgesloten. Het zal een aantal weken duren voor dat deze er weer aan te pas komt.

 

 

 Mooi vrachtje vis (Zeelten)

Er zijn vandaag veel zeelten gevangen ik schat een stuk of 18. Een prachtige vis om te vangen.

 

Volgend weekend gaan we buffelen aan het Ketelmeer De driedaagse Witvisserfestival staat op het programma.

De Witvisser.   

 

 

Klik hier voor meer foto’s. (Met dank aan Anita Sanders)

 

 

Winnaar Jan Epping 

 

Winnaar Geert Sprakel.

 

De Prijswinnaars

Klik hier voor meer foto’s. (Met dank aan Anita Sanders)

 

 

In Beilen kom je altijd wel wat tegen. 

Paaitijd snoeken.

 

Wie is de Mol 

 

Nieuwe Graseter. 

Gezellig in het zonnetje 

 

 Richard Sanders met een mooie zeelt.

 

Berjan brugging met een zeelt uit het leger. 

Klik hier voor meer foto’s. (Met dank aan Anita Sanders)