Voor de karpervissers is er geen product te verzinnen of het bestaat wel. Tussen al die materialen voor het vissen en het ‘overleven’ missen we toch vaak één ding, namelijk: waar laten we de Grote Boodschap? Wildpoepen blijkt nogal eens een ergernis voor omwonenden en andere betrokkenen. Terwijl de oplossing toch vrij eenvoudig kan zijn…

 

Laat geen troep achter voor een ander aan de waterkant, maar zorg voor een oplossing!

 

Outdoor

Nu de lente losbarst, de watertemperatuur boven de 10 graden uitkomt en de avondklok tot het verleden gaat behoren, wordt er weer volle bak op karper gevist. Veel karpervissers verblijven 24 uur of langer op de stek. Naast de kans op het vangen van zo’n grote buffel, vormt ook het outdoor aspect een belangrijke reden om langere sessies te vissen. Het lekker wegkruipen in een warme karperslaapzak, gewekt worden door fluitende vogels, urenlang over het water staren en je eigen potje koken geeft het karpervissen een extra dimensie.

 

In de kampeerwinkels kun je kleine draagbare toiletten vinden. Met een tentje erbij heb je zelfs wat privacy!

 

Grote Boodschap

Het is echter onvermijdelijk, zeker na een stevig ontbijt met gebakken eieren en spek, dat de Grote Boodschap zich aandient. Daarvoor kun je een speciale toilet-emmer meenemen, of eenvoudiger dit afhandelen op de kattenmanier, namelijk door na gedane arbeid de boel te begraven. Hiermee voorkom je op hoop ergernis van andere recreanten.

Schepje

Met wat zoekwerk kun je best wat oplossingen vinden. Er zijn bijvoorbeeld handzame draagbare toiletten, en ook een klein tentje voor een beetje privacy lost al veel op. Een merk als RidgeMonkey heeft zelfs een heuse toiletemmer in het gamma opgenomen. Maar het kan nog eenvoudiger. Het gaat ook uitstekend met een (opvouwbaar) pioniersschepje. Met deze schepjes kun je prima een gat graven en daarna weer dichtgooien. Ze zijn daarnaast geschikt voor tal van andere werkzaamheden. Je kunt zo’n schepje aanschaffen bij een outdoorzaak of legerdump.

Laat geen troep na voor andere recreanten aan de waterkant. Een kleine moeite om het te voorkomen, en het voorkomt een boel ergernis, zoals het verbieden van nachtvissen door overlast en klachten!

 

Een Cozee toilet van RidgeMonkey!