Eigenwijs als ik ben besloot ik toch maar richting Veendam te rijden. Ik ging ervan uit dat er wel een oplossing aangeboden zou worden. Dit was ook het geval. Bij Gieten stond op het bord dat ik via Zuidlaren en Groningen moest rijden. Daar was ik niet blij mee en ik besloot om maar door te rijden en via Hoogezand te gaan. Dat was achteraf binnendoor. Als je dan op een binnendoor weg beland waar het heel mistig is en de wereld een stuk kleiner wordt dan is het wel lastig. Ik heb Roelof maar even gebeld dat ik niet op tijd daar was en dat hij maar moest loten.

 

 

Na een kwartier te laat te zijn in Appingedam zag ik dat de mannen bij het water stonden. Het was hier nog zeer koud en het water was dichtgevroren. Even bespreken wat te doen. Er werd gesproken om uit te wijken naar ander water of gewoon daar te vissen. Het werd toch vissen in Appingedam. Hierna werd er besloten om er een individuele wedstrijd van te maken een paar vissers hadden er geen zin in om op deze manier te vissen en besloten om naar de koffie te gaan bij de kachel.

LEES OOK  Winst voor ben v d Ark in de Nauenase vaart na Dramatische vangsten !

 

 

Op dat moment vond ik dat niet zo’n slecht idee. Maar als je bijna anderhalf uur in de auto gereden hebt om te vissen dan wordt het ook vissen. Ik mocht vandaag op nummer vijf zitten en Roelof pakte nummer vier. Met deze loting zaten we samen op een steiger en werd het toch nog een soort van koppelwedstrijd. Nog voor de wedstrijd begon was het ijs verdwenen. Het water was gaanstromen en het zonnetje kwam erbij.

 

 

Het duurde dan ook niet lang of het eerste visje bood zich aan. Het was weer regelmatig een voorntje en bliekje vangen. Het ging met vlagen. Dan weer een stuk of acht visjes en dan weer even wachten. Ook de andere mannen vingen met regelmaat een visje. Op kop zat Arjan Dikkema en Arjan ging sneller als ons. Arjan ving een paar grotere voorns erbij en dat brengt toch wat meer gewicht in het mandje.

 

 

Aan het eind van de wedstrijd had ik 107 visjes goed voor 3600 gram. Dat geeft al aan hoe klein de visjes waren. De wedstrijd werd gewonnen door Arjan met 7740 gram. Wat dat heb ik weer een lesje gehad in voorntjes vangen. Ik zal toch nog even moeten oefenen. Mijn tijd komt nog wel.

De Witvisser.

 

 

De uitslag:

1 Arjan Dikkema  7740 Gram

2 B Grijpstra 6020 Gram

3 P Honderd 5600 Gram

4 J Dikkema 4260 Gram

5 r Koekoek 3920 Gram

6 R Jansen 3620 Gram

7 J Honderd 2540 Gram

Rest zat bij de kachel.