Er bestaan veel manieren om de voerkorf aan de lijn te bevestigen. Naast de vaste montages en bijvoorbeeld een montage als de helicopter-rig worden heel vaak schuivende montages gebruikt. Hoe werkt zo’n montage en welke kies je uit om in te zetten?

Met één goede schuivende montage zit je bijna altijd goed.

In de regel gebruiken we schuivende montages met name bij de lichtere korven en vaste montages bij de zwaardere korven op afstand. Om ervaring op te bouwen met het feedervissen, kies je bij de schuivende montages het beste voor één bepaalde rig. Heb je die eenmaal onder de knie, dan bouw je hiermee vertrouwen op en leer je deze ook het beste kennen. Een mooie universele feedermontage is de schuivende montage met Guru feederlink en een getwiste onderlijn.

Feederlinks; de eenvoudige schuivende oplossing.

 

Twisten

Feederlinks zijn kant-en-klaar te koop. Je schuift ze over de hoofdlijn, of voorslaglijn, en plaatst daana een stopper. Vervolgens ga je het uiteinde van de lijn ‘twisten’. Neem een 30 cm van het laatste stuk lijn tussen beide duimen en wijsvingers; laat het slap in een lus hangen en draai in tegenovergestelde richting. Hierdoor gaat de lijn twisten. Deze dubbele – getwiste en ‘afhoudende’ – lijn heeft aan het einde een lusje, en aan het boveneind leg je er een knoop in.

 

 

Lus-in-lus

Schuif de stopper tegen de knoop aan, bevestig de voerkorf aan de feederlink, en maak via een lus-in-lus-verbinding een onderlijntje onderaan het getwiste deel van de lijn. Klaar! Wanneer je deze montage een paar keer oefent, krijg je hem goed in de vingers en heb je een sterke en duurzame schuivende feedermontage voor de rest van je leven.

Nu je alles op een rijtje hebt bekijk je het nog eens rustig in de onderstaande ‘How to’ Guru video. Succes!