Zoals Engeland de bakermat is voor de commercial visserij, zo speelt het merk Middy een belangrijke rol in de materiaalvoorziening voor deze tak van sport. De moderne commercial visserij kent voor Middy geen geheimen en veel Engelse witvissers maakten gebruik van de bekende 3G hengels van dit merk. Maar de ontwikkelingen staan nooit stil, en Middy bleef een van de pioniers op dit gebied.

MIDDY 5G Baggin Feeder Rod 20-60g 11′ 2pc…

Van de tweedelige zachte 3G hengels voor de commercials ging het vervolgens naar de 4G en 4GS updates die met hun lichtere en sterkere carbon de actuele ontwikkelingen volgden en hier ook awards mee wonnen. En nu zijn we in 2020 beland en met de nieuwe Liquid Carbon blanks luidt Middy alweer een nieuw tijdperk in: de 5G hengels!

Een nieuw tijdperk…

 

Naadloos

De 5G’s zijn met hun soepele lichte blanks aanmerkelijk verbeterd. De naadloze overgang in actie en buiging doet denken aan een eendelige hengel, maar niets is minder waar. Een goede commercialhengel voldoet volgens Middy aan meerdere eisen, zoals wat stijfheid om precies te kunnen werpen; de nodige soepelheid om te drillen en visverlies te voorkomen en krachtig genoeg om grote karper tot 10 lb te kunnen mennen. Al deze eigenschappen komen samen in de nieuwe 5D hengels.

MIDDY 5G Pellet Waggler Rod 3-15g 11′ 2pc…

 

Contouren

Elke 5D hengel is opgebouwd met een A-Nomic greep. Deze volgt de contouren van je hand om perfect vast te houden en comfortabel te kunnen vissen. Om de backbone voor grotere vissen in te bouwen, is het deel net boven de greep voorzien van een extra (geweven) carbonmat. De speciale SFA ‘smooth flow guides’ zijn in K-stijl ogen verwerkt om lijntwist te voorkomen.

Mooie afwerking en graphics…

 

Zes modellen

Er zijn zes modellen uitgebracht voor de commercials, plus nog twee conventionele modellen voor openbaar water als rivieren en grindgaten. De serie luidt dan als volgt:

  • 5G Pellet Waggler Rod 3-15g 11′ 2pc
  • 5G Plus Pellet Waggler Rod 5-25g 11′ 2pc
  • 5G Trinity Waggler Rod 2-15g 13′ 3pc
  • 5G Mini Feeder Rod 10-40g 9′ 2pc
  • 5G Method Feeder Rod 15-50g 10′ 2pc
  • 5G Baggin Feeder Rod 20-60g 11′ 2pc
  • 5G Distance Feeder Rod 25-80g 12’7″ 4pc
  • 5G Trinity Feeder Rod 20-80g 12′ 3pc

Klik hier om de details per hengel te bekijken.

Ergonomische greep…

Klik hieronder voor de Benelux Facebookpagina van de Middy Match range.