Ben jij een fanatieke sportvisser en vang je geregeld een mooie vis of maak je iets bijzonders mee dat je met je medevissers wilt delen? Mail dan je verhaaltje, mening, belevenis, vangstfoto of vakantiekiekje naar de redactie van Beet! Onderstaande foto’s kregen we toegestuurd door Jurgen Savels uit België.

Een roofblei/winde hybride naar onze mening…

 

Hybride?

Jurgen is een fanatieke visser en wat doet zo’n sportvisser wanneer hij in de pauze van zijn werk aan het water zit? Juist: een hengeltje uitgooien tijdens hetopeten van de boterhammen. En laat dat water nou net in de haven van Stellendam zijn waar je kans maakt op veel mooie vissoorten. Maar wat bedoeld was voor de snoekbaars, leverde een heel andere vis op; namelijk een…eh…winde of roofblei, of beide! Op de redactie houden we het op een hybride roofblei/winde. Wanneer je dit zeker wil weten, moeten we heel precies de schubben gaan tellen op de zijlijn of zelfs dna gaan aftappen. Maar dat zal Jurgen een zorg zijn, hij had een mooie vis gevangen die zelfs de 64 cm aantikte. De vis werd netjes weer teruggezet en kan dus nog een keer gevangen worden. Proficiat Jurgen!

Hij hoopte op een snoekbaars, maar Jurgen kreeg deze mooie vis…

 

Mail ons!

Je hoeft beslist geen hengelsportjournalist of schrijfwonder te zijn om avonturen mee te maken aan de waterkant. Daar beleeft iedereen nu eenmaal wel iets. Een vreemde vis tijdens de vakantie (hier een voorbeeld); een spectaculaire vissoort vlakbij huis, een bijzondere ontmoeting met een bever, of een beest wat er met jouw boilies vandoor gaat… Maar wie weet ben je een pechvogel en rijdt er een trekker over je hengel of moet je naar de dokter met een haak in je oor!

Heb jij ook een mooi verhaal of een bijzondere vangstfoto? Laat het ons weten of schrijf het van je af; gedeelde smart is halve smart!

De Beet is er voor elke sportvisser en daarom zijn we er ook voor jou. Mail ons op adres b.masselink@publishinghouse.nl en wie weet sta jij snel op Beet.nl!

 

Iets grappigs meegemaakt? Mail het ons!