In november en december 2020 heeft Garmin de GPSMAP 723, GPSMAP 923 en GPSMAP 1223 geïntroduceerd. Deze nieuwe generatie middelgrote kaartplotters en combi-versies hebben een strak en gestroomlijnd ontwerp, een verbeterde display-weergave en bijna twee keer zoveel verwerkingsvermogen als de voorgaande versies. Alle kaartplotters zijn beschikbaar met en zonder ingebouwde sonar.  Ook de GPSMAP 723 heeft 60% meer displaypixels in vergelijking met eerdere modellen.

 

Slank ontwerp

De GPSMAP x3-serie is ontworpen voor een breed scala aan dashboardconfiguraties en is voorzien van smalle ontwerpranden met edge-to-edge glazen displays. Het optimale glazen ontwerp kan vlak, verzonken of op een beugel worden gemonteerd. Voor een superieure helderheid en leesbaarheid in zonlicht bieden de GPSMAP 1223 en 923 modellen hoge-resolutie in-plane switching (IPS) touchscreens. Hierdoor worden consistente en nauwkeurige kleuren weergegeven die je vanuit alle kijkhoeken kunt zien, zelfs met een gepolariseerde zonnebril. Bovendien bieden de GPSMAP 923 en 723 modellen respectievelijk 50% en 60% meer displaypixels in vergelijking met eerdere modellen.

 

Dubbel verwerkingsvermogen

De GPSMAP x3-serie biedt bijna het dubbele van het verwerkingsvermogen van de vorige generatie. Daarmee biedt deze serie een aanzienlijk voordeel voor alle sensoren aan boord, zoals sonar, radar, camera’s, video en digitale switching, en verbetert de gebruikerservaring in het hele netwerk. Snel en responsief, deze systemen zijn uitgerust met 10Hz GNSS (GPS, GLONASS en Galileo) voor nauwkeurige data over locatie, snelheid en Course Over Ground (COG) data. De toename van het vermogen zorgt ook voor Garmin’s snelste kaartmogelijkheden, zodat er bijna nooit een vertraging is, zelfs niet bij hoge snelheden.

De nieuwe modellen kunnen vlak, verzonken of op een beugel worden gemonteerd.

 

Ingebouwde sonar

De sonar combo versies (xsv serie) bieden ingebouwde ondersteuning voor 1kW traditionele CHIRP sonar, zodat vissers hun doel scherp kunnen zien tot ruim 300 meter onder de boot. Deze nieuwe combo’s zijn daarnaast uitgerust met ingebouwde ondersteuning voor Ultra High-Definition SideVü en ClearVü scanning sonars met Garmin’s nieuwe kleurenpaletten in hoog contrast, waardoor het voor vissers makkelijker is om vis en structuur duidelijk te onderscheiden. De xsv-modellen ondersteunen ook de volledige Garmin Panoptix sonar productlijn, inclusief de revolutionaire Panoptix LiveScope real-time live scanning sonar. De transducers worden apart verkocht.

 

Cartografie combinatie

Navigeer met vertrouwen en gemak dankzij Garmin’s exclusieve BlueChart g3 en BlueChart g3 Vision-kaarten met geïntegreerde Navionics-gegevens en Auto Guidance3-technologie. Garmin’s toonaangevende cartografie laat unieke details zien en is gemakkelijk in gebruik door het beste van zowel Garmin als Navionics te combineren in navigatiehulpmiddelen, spot soundings, dieptecontouren, getijden en stromingen, plus gedetailleerde havens en jachthavens. Voor de meest gedetailleerde gegevens kunnen gebruikers die kiezen voor BlueChart g3 Vision, ook Garmin’s hoge-resolutie reliëf shading downloaden via de ActiveCaptain App. Deze combineert kleur en schaduw voor een geheel nieuw niveau van details, tot aan de oceaanbodem. In Europa is de hoge resolutie reliëf shading beschikbaar voor de (kust)wateren rond het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Noorwegen.

De GPSMAP x3-serie biedt bijna het dubbele van het verwerkingsvermogen van de vorige generatie; een enorm voordeel voor alle sensoren aan boord, zoals sonar, radar, camera’s, video en digitale switching. Op de foto de GPSMAP 923.

 

Naadloze connectiviteit

Net als alle andere GPSMAP-systemen is de krachtige GPSMAP x3-serie volledig geschikt voor het netwerk met NMEA 2000 en het Garmin Marine Network, waardoor het eenvoudig is om een op maat gemaakte cockpit te bouwen, inclusief sonar, radar, stuurautomaten, instrumenten, camera’s en nog veel meer. Naast de J1939 motor connectiviteit voor motorintegratie, inclusief geselecteerde Yamaha-motoren, zijn de systemen tevens compatibel met OneHelm, een exclusieve functie die alle handelingen en mogelijkheden van apparaten van derden zoals EmpirBus digital switching op één scherm samenbrengt. De integratie van OneHelm vereenvoudigt de controle van de meest cruciale systemen aan boord in één apparaat: de Garmin-kaartplotter.

De grootste van de drie; de GPSMAP 1223.

 

Wi-Fi

Dankzij de ingebouwde Wi-Fi is het eenvoudig om de gratis alles-in-één Garmin ActiveCaptain mobiele app te gebruiken voor toegang tot de OneChart functie, Quickdraw, ActiveCaptain Community data en nog veel meer. ActiveCaptain toont ook smartphone meldingen4, over-the-air software-updates, off-vessel planningsmogelijkheden en meer, rechtstreeks op de kaartplotter. Gebruikers kunnen ook andere compatibele Garmin producten zoals de quatix maritieme smartwatches, gWind Wireless 2 transducer, GNX Wind marine apparatuur en draadloze afstandsbedieningen aansluiten op de GPSMAP x3-serie via de geïntegreerde ANT-ondersteuning van het apparaat. Tot slot zullen zeilers de ingebouwde SailAssist-functie waarderen, die gegevens, displays en hulp voor aanvang van de wedstrijd biedt, die hen een voorsprong op de concurrentie kan geven.

De GPSMAP x3-serie is volledig geschikt voor het netwerk met NMEA 2000 en het Garmin Marine Network, waardoor het eenvoudig is om een op maat gemaakte cockpit te bouwen, inclusief sonar, radar, stuurautomaten, instrumenten, camera’s en nog veel meer. 

 

Rekenkracht

“Voortbouwend op onze topklasse GPSMAP-serie, zijn we trots op de premium uitbreiding van onze kaartplotters”, aldus René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “De middelgrote GPSMAP x3-serie bevat, naast een opvallend hogere resolutie, modellen die bijna twee keer zoveel rekenkracht bieden als de vorige generatie apparaten, zodat gebruikers kunnen profiteren van betere prestaties in het hele netwerk van de boot.”

De sonar versies (xsv-serie) hebben adviesverkoopprijzen die variëren van €1.199,- tot €3.099,-. De niet-sonar versies zijn verkrijgbaar van €999,- tot €2.899,-.

Indien je over een model beschikt van de vorige generatie en je wilt  upgraden naar de nieuwe GPSMAP x3-serie dan is er een retrofit-kit beschikbaar voor eenvoudige installatie.

Klik hier voor meer informatie.

 

Klik hieronder om een filmpje te bekijken.