Er is de laatste tijd best veel veranderd bij Visvijvers de Berenkuil. Zo is per 1 oktober 2021 het restaurant verhuurd aan Pannenkoekenboerderij de Wildenburg, het wordt op dit moment verbouwd. Je kunt dan ook niet meer terecht in het restaurant om een viskaartjes te kopen. Of om aas te halen, een hengel te huren etc.

Voor al deze zaken heeft de Berenkuil ‘De Lodge’ ingericht. Te vinden aan de overkant van de vijver, bij het SnakeLake en de werkplaats. De Lodge is te herkennen aan zijn rode afdak. In de Lodge zijn de mensen van de Berenkuil bepaalde uren per dag aanwezig voor kaartverkoop:

  • maandag – vrijdag 7:30 – 8:30 & 11:30 – 13:30 uur
  • zaterdag 7:30 – 17:00 uur
  • Op zondag is de Lodge gesloten. 

Koop zo veel mogelijk jouw tickets online: https://berenkuil.briqbookings.com/ Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer een vijver verhuurd is of wanneer er een wedstrijd is.

De Berenkuil ligt centraal in het land, vlak langs de snelweg A28 Utrecht – Zwolle. Neem afrit 9 (Nijkerk, Putten, Zeewolde), ga richting Nijkerk en sla na circa honderd meter links af naar het complex. Kom je uit de richting Barneveld dan is het vanwege de files in de regio vaak handiger om vanaf de A30 binnendoor richting Putten te rijden en de navigatie door het dorp te volgen.

De vijvers 1 en 2 waarop met de werphengel en de vliegenhengel op forel gevist kan worden, zijn beide middels een net doormidden gedeeld. Dit zijn Put & Take vijvers waar je geacht wordt de gevangen forel mee te nemen, dood ze na de vangst nog voordat je ze gaat onthaken en bewaar de vissen vervolgens in een koelbox met koelelementen; zo blijft de vis in optimale conditie voor consumptie. De Put & Take vijvers zijn op de zondag gesloten.

De prachtige vliegvisplas van de Berenkuil is vier hectare groot en tot dertien meter diep. Op deze zandwinplas met een zeer natuurlijk aanzien wordt volgens het catch & release principe gevist. In het glasheldere water maak je kans op regenboogforel, tijgerforel, bruine forel en een enkele goudforel. Daarnaast kun je hier ook blankvoorn, brasem, baars, graskarper, karper en snoek aan de haak krijgen. Vooral de snoeken hebben hier een luilekkerland en er leven grote, zware exemplaren in de diepte, vissen die maar zelden gehaakt worden. De plas is grotendeels omgeven door bomen en struiken, zodat je ook bij een harde wind altijd wel beschutte plekken kunt vinden.

De plas kan vanaf het grasveld bij het restaurant bevist worden of vanaf een van de vier steigers die in het water liggen. Maar leuker is het vissen vanuit de bellyboot of vanaf een van de pontons die verhuurd worden en waarop plaats is voor maximaal drie vliegvissers. Hiermee kun je elk hoekje van de plas driftend of voor anker liggend afvissen, het visareaal is zo veel groter dan bij het vissen vanaf de oever of vanaf de steigers. Er is één plek waar je met een bellyboot te water kunt gaan, met een langzaam aflopende zandbodem; voor de rest word je geacht de oevers langs de oostoever tussen steiger 1 en 4 niet te betreden. De pontons zijn voorzien van een elektromotor en een anker, ze dienen van tevoren gereserveerd te worden.

Enkele jaren terug is op het terrein van de Berenkuil het Snake Lake geopend, speciaal voor de sportvissers die met de vaste hengel of matchhengel op witvis en karper willen vissen. Op deze fraai aangelegde vijver, de naam spreekt voor zich wanneer je naar de vorm van de vijver kijkt, worden veelvuldig wedstrijden gevist. Je maakt er kans op de vangst van blankvoorn, ruisvoorn, brasem, winde, zeelt, kruiskarper en zelfs barbeel. Langs het Snake Lake zijn 56 stekken uitgezet. Aan het Snake Lake is inmiddels nog een witvis-/karpervijver toegevoegd: Bearlake. Op de vliegvisplas en op de witvis-/karpervijvers kan ook op zondag gevist worden, maar alleen wanneer je van tevoren online tickets boekt!

Visvijvers De Berenkuil

Berencamperweg 11
3882 SP Putten

E-mail: info@berenkuil.com

Website: www.berenkuil.com

Facebook: www.facebook.com/BerenkuilPutten/