Op zijn 61e verjaardag wordt ‘extreme angler’ Wim Seffelaar uitgenodigd om in Afrika te gaan vissen op de nijlbaars. In dit deel van dat continent maakt hij kennis met de lokale dorpsbevolking, waar hij lange tijd lief en leed mee deelt. Het doel van zijn reis is de ‘River King’, maar al gauw moet hij ook aan de bak om samen met de locals de kost te verdienen.

Wim Seffelaar reist af naar Afrika.

 

Vriendschap

Seffelaar is al gauw onder de indruk van het leven van de mensen in het dorp; hun manier van overleven en de warmte, vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en eensgezindheid. Er ontstaat wederzijdse vriendschap en hij wordt al snel opgenomen in hun gemeenschap.

Wederzijdse vriendschap…

 

Kunstaas

Naarmate de tijd verstrijkt, leert hij ook de rivier kennen en beetje bij beetje komt hij meer te weten over het leven onder water, wanneer hij met zijn boot en kunstaas op zoek gaat naar zijn ‘river monster’, geholpen door de verhalen en de kennis van de locale vissers.

Nog geen ‘River King’ maar een mooi begin!

 

De Nijl

Hoewel er niet expliciet melding gedaan wordt van het land waar Seffelaar deze video opnam, wordt aangenomen dat het om (Zuid) Sudan gaat, een van de landen waar de Nijl en haar zijrivieren doorheen stroomt.

Ergens moet zijn ‘river monster’ zwemmen…

Een prachtige 51 minuten durende Real Stories video, waar je even de tijd voor moet nemen.

Klik hieronder om de video te bekijken.