Bij Cordes Travel is het visseizoen in volle gang, zowel in Noorwegen als in IJsland. Tientallen groepen zijn op dit moment aan het genieten van een geweldige visreis; zij konden zonder grote problemen met de juiste informatie deze landen binnenkomen. De visserij is geweldig in deze periode!

Hier krijg je spontane reisdrang van, van zulke IJslandse plaatjes met dikke zeewolf of koolvis…

 

IJsland en Noorwegen

Terwijl de reizende vissers in IJsland volop kabeljauw, koolvis en zeewolf vangen (grootste kabeljauw 21 kg en zeewolf van 11 kg) is het in Noorwegen helemaal feest. Er wordt grote vis gevangen en ook heilbot komt geregeld aan boord.

Een heilbot met oranje stippen?? Nee hoor, een mega schol van 64 cm uit Havoysund!

Dit formaat heilbot geeft al heerlijke sport…

 

Catch & release

Eén van de opvallendste vissen was een mega heilbot van liefst 221 cm bij Havoysund in Noord-Noorwegen. Volgens de ‘heilbot-tabel’ (gewicht-schatting bij opgegeven lengte) zou deze 148 kg wegen. Cordes Travel adviseert samen met de visgidsen om geen heilbotten boven de 130 cm binnen de boot te halen, dit omdat de vissen hierbij hun rug kunnen breken. Zo werd deze mega heilbot ook netjes naast de boot onthaakt en weer vrij gelaten.

Krijg je ook zin in zo’n grote vis? Als je dit jaar (!) of volgend jaar ook eens naar IJsland of Noorwegen wil, neem dan snel contact op, want er wordt al volop geboekt, zelfs al voor 2023! Klik hier voor alle info.

 

De mega heilbot van 221 cm!