Afgelopen weekend, op 23 oktober, is op 69-jarige leeftijd Pierre Bronsgeest overleden. Een triest en onverwacht bericht dat hard is binnengekomen in de hengelsportwereld. Pierre was tot 1 juni 2015 hoofdredacteur van Sportvissersmagazine Beet en een echte ambassadeur voor de hengelsport in de breedste zin van het woord, in binnen –en buitenland. Iemand met een mening en een visie die hij in die 23 jaar als hoofdredacteur ook uitdroeg; gepassioneerd en gedreven…

Pierre was een sportvisser pur sang die in heel veel landen een hengel heeft uitgegooid… 

King of Clubs

Pierre stond aan de basis van het feedervissen; organiseerde grote nationale en internationale viswedstrijden waaronder de vermaarde King Of Clubs in Ierland en Queen Of Hearts in Denemarken, maar ook big game tournaments in Kenia en Mauritius die in het teken stonden van de stichting voor het goede doel ‘The Fishing Dutchmen’, waar hij voorzitter van was. Pierre zat ook jarenlang in het advies- en organisatiecomité van de VISMA en werd afgelopen jaar nog door de koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange vrijwilligerswerk om kinderen met een korte levensverwachting hun laatste viswens te helpen vervullen in het bijzijn van het gezin. Dit in samenwerking met de Stichting Doe Een Wens en Stichting De Opkikker. Het populaire jeugdboek ‘Zo leer je vissen’, komt ook van zijn hand. Een boek dat nog steeds gretig aftrek vindt.

Pensionering

In 2019 kreeg hij ook al, samen met Peter Dohmen – ook oud-hoofdredacteur van Beet – de gouden erespeld van Sportvisserij Nederland uitgereikt voor zijn bijzondere bijdrage aan de Nederlandse sportvisserij. Ook na zijn pensionering in 2015 was Pierre nog steeds actief binnen de hengelsport en zijn onverwachte overlijden is dan ook een groot verlies.

Wij wensen zijn familie en nabestaanden alle sterkte.