De Noorse fabrikant Pioner (spreek uit: Pióner) maakt al enkele tientallen jaren (vanaf 1959!) onverwoestbare boten van polyethyleen kunststof. Om te zeggen dat deze hufterproof zijn, is een understatement. Een van de populairste vis-uitvoeringen van dit merk is de Pioner 14 Active Fish, maar ook het ‘twaalfje’ is een geweldige opstapper…

Met een 8 pk motor heb je een prachtige combinatie op je viswater.

 

Yamaha

De Pioner boten worden net als de merken Buster en Linder door Yamaha Marine in Nederland vertegenwoordigd. De Noorse Pioners beschikken over uitstekende recensies en kenmerken zich door de duurzaamheid, de onverwoestbare polyethyleen basis, de kwaliteit en de veiligheid.

Een veilige boot voor alle leeftijden.

Kan tegen een stootje en heeft een veilig hoog vrijboord. 

 

Vier personen

De Pioner 12 is 3,81 meter lang, 1,65 meter breed en geschikt voor maximaal vier personen. Het maximaal motorvermogen voor deze 145 kilogram wegende Pioner 12 ligt op 8 pk, de buitenboordmotor dient van een langstaart model te zijn. Je kunt een (los verkrijgbaar) wiel monteren om het te water laten van de boot te vergemakkelijken. In de bodem van Pioner 12 bevinden zich gegoten voetsteunen, waardoor zowel volwassenen als kinderen comfortabel kunnen roeien. Het is een populaire boot om mee te vissen, specifiek voor alle leeftijden. Veel Pioner 12 gebruikers ‘stromen’ daarna door naar de Pioner 14 Active Fish, die een slag groter is en veel uitbreidingen kent voor de sportvissers.

Klik hier voor meer informatie.

Buitenboordmotor of niet: de Pioner 12 is gebouwd voor beide opties.