ALEX BOOM – Dag 2 van de Predator Tour 2022  na de vangsten van gisteren zullen er vandaag een hoop vissers hun kaarten vol vissen en zal er een behoorlijke verschuiving gaan plaats vinden in het klassement. Maar ook de teams waar de kaart van vol is hebben nu extra tijd om hun vangsten te verbeteren. Zoals de regels van de Predator Tour zijn opgezet moet je als team wel degelijk een plan hebben hoe je de wedstrijd gaat aan pakken.

Het was vandaag een rare dag, op locatie in het Europarc Biesbosch was het weer prachtig met zon, maar veel vissers kregen tijdens de wedstrijd op het parcours toch nog een bui over zich heen.

Dit omslachtige weer had ook zijn weerslag op de vangst resultaten, er werd niet spectaculair  gevangen, de live stream die de 10 hoogst geplaatste teams volgen liet regelmatig live aanbeten zien, maar dat gaf toch een beetje een vertekend beeld hoe de vangsten bij de andere teams waren. wel waren er veel upgrades van scores, teams die het al goed deden waren in staat om een aantal van hun vissen op de kaart op te schalen naar grotere vissen.

Roelof Veltman van Team 125 Humminbird/Minn Kota met een hele mooie 120 cm snoekdame

 

Het team wat gisteren boven aan stond heeft ook vandaag zijn positie weten te behouden en zelfs te verbeteren, maar kunnen nog een hoop punten bijvangen door hun kleinste snoeken (95,2 en 82,5 cm) op te schalen naar meter vissen. Zowel Jelle en Mitchell zijn vol vertrouwen maar zijn zich ervan bewust  dat de concurrentie hun in de nek hijgt.

Team 16 Jelle en Mitchel staan al 2 dagen op nummer een maar weten zij deze positie morgen ook nog vast te houden?

De winnaars van vorig jaar Emile Warren en Jeroen Breur vormen ook een gevaarlijke underdog en staan pas op de 35ste plek. Maar met een snoek van 126 cm en  nog 2 baarzen vangen om hun kaart vol te krijgen. Een snel rekensommetje is dan dat als zij 2 baarzen van 40 cm erbij vangen zij met het punten aantal wat ze nu hebben 600,5 punten plus 80cm baars erbij (geschat)  en kaart vol gevist (is +1000 bonus punten) dus totaal dan 1680,5 punten dat is 21,1 punten meer dan de 1659,4 waar het team dat op nummer 1 staat heeft!

Jeroen Breur een van de winnars van vorig jaar met een 126cm die zij vandaag wisten te vangen.

Het team wat op nummer 2 staat nr 58 Wim Christiaens en Lennart Düring van Quantum maken ook een goede kans op de nummer een, met alle snoekbaarzen dik over de 70 cm en alle snoeken gemiddeld ook dicht in de buurt van de meter, kunnen zij met hun baarzen van 44,5/43,10 en 39,50 serieuze centimeters winnen door morgen minimaal deze baarzen naar 45 cm of groter te zetten. Het is op dit moment moeilijk om (grote)baarzen te vangen maar de vangst gegevens laten zien dat het niet onmogelijk is.

Het team dat nu op nummer 3 staat de broers Nicolas en Sebastiaan Noel zal veel meer moeite hebben om bij Jelle en Mitchell in de buurt te komen omdat zijn al veel grote vissen hebben waaronder twee snoeken van 103cm en snoekbaarzen in de hoge 60 centimeters, om hun punten omhoog te krijgen zullen ze dus meerdere grote vissen moeten weten te vangen en dat is een stuk moeilijker. Maar de wedstrijd is nog niet voor bij we hebben in het verleden wel gekkere positie stijgingen gezien bij de predator Tour.

team 142 LMAB Een mooie baars voor Johannes Gasser

 

Al met al zal er morgen in mijn verwachting een behoorlijke verschuiving in de top 15 gaan plaats vinden en zal er met name op positie 3 tot en met 6 gestreden worden om halve centimeters.

Wil je het klassement zien met de gevangen vissen check dan het leaderboard hieronder.

>|LEADERBOARD

Heb je morgen tijd en wil je de Predator Tour live volgen? Dat kan! De Predator Tour zend live uit op de volgende kanalen: 

Youtube

Twitch

Facebook

Twitter 

Zelfs deelnemers zijn na de wedstrijd niet te beroerd om een gestrande visser te helpen