REDACTIE – Het Veluwemeer en Randmeren zijn bij veel sportvissers bekend om het bestand aan grote snoek, karper en de wintervisserij in de havens van Harderwijk en Elburg. Direct aan het Veluwmeer ligt Resort Veluwemeer: de ideale basis voor een meerdaagse visvakantie of familievakantie met vismogelijkheden.

Roofvissen

Het Veluwemeer is een enorme plas water met heel veel ondiepe zones. Daarop groeien weelderig tierende waterplanten. Dit zijn de plekken waar je de grote snoeken, waar de Randmeren bekend om staan, kan aantreffen. Werpend vissen vanuit de boot richting deze ondiepe oeverzones kan zeer lonend zijn, maar ook slepend langs de taluds is een veel toegepaste tactiek. Het Veluwemeer heeft ook diepe gaten, waar regelmatig dikke snoeken worden geland, een dieptemeter is hierbij een handig hulpmiddel.

Snoekbaars is zeker aanwezig op het Veluwemeer, met zo nu en dan ook enkele grote ‘kastelen’. Om de snoekbaars te vinden moet je wel enige moeite doen. Het bestand aan baars is prima, ook hier geldt weer dat de baarzen niet vanzelf de boot in komen springen.

Eigen boot

Ben je in het bezit van een eigen visboot? Resort Veluwemeer biedt alle faciliteiten, zoals een trailerhelling, jachthaven of steiger voor de bungalow. De trailer kun je veilig parkeren op de trailerparkeerplaats.

Vanaf het kantje

Ben je niet in het bezit van een boot? Dan kun je ook vanaf de kant prima roofvissen. In de winter is het leuk baarsvissen in de havens van Elburg en Harderwijk. Met name het ultralight vissen, of ook wel streetfishing, is hier heel populair. Vanaf de kant zijn er diverse toegankelijk stekken rond de jachthavens en natuurlijk kun je vissen op Resort Veluwemeer.

Witvissen

Het Veluwemeer en Randmeren hebben een mooi bestand aan witvis met voornamelijk brasem en blankvoorn. Met name in najaar en winter verzamelt de witvis zich rond de havens van Elburg en Harderwijk, dit fenomeen is niet onopgemerkt gebleven binnen de witvisscene. Jaarlijks trekken witvissers vanuit het hele land richting de bekende haven stekken aan de Randmeren.

Wil je een gezinsvakantie combineren met sportvis mogelijkheden? Diverse bungalows op Resort Veluwemeer beschikken over een eigen steiger, vanaf deze steiger kun je prima vissen met de vaste stok of feederhengel.

De haven van Elburg, in de winter een populaire stek.

Karpervissen

De bungalows direct aan het water beschikken over een eigen steiger. Vanaf deze steigers kun je perfect vissen op karper. Een prima basis om met het gezin eropuit te trekken en in de avond en vroege ochtend kans maken op een Veluwemeer-karper.

Er zijn diverse bungalows beschikbaar direct aan het water

Het park

Resort Veluwemeer biedt alle faciliteiten voor de sportvisser die een familievakantie wil combineren met zijn hobby, maar ook visweekenden voor gelijkgestemden. Speciaal voor groepen zijn er groepsaccommodaties tot maximaal 14 personen (direct aan het water). Na een lange (koude) visdag is het heerlijk napraten in de luxe bungalow of tijdens een maaltijd in het parkrestaurant. Sportvissers zijn van harte welkom op Resort Veluwemeer.

Na een dag vissen lekker aanschuiven in het park restaurant

 

BEZOEK DE WEBSITE VOOR ACTUELE BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN