Shimano

De Aldebaran BFS is Shimano’s meest geavanceerde, ultra finesse werpreel. Deze lichtgewicht, technisch briljante werpreel is ontworpen voor de ultra light roofvisserij en kan zelfs gebruikt worden voor kunstaas van slechts 1 gram.

De Aldebaran BFS is Shimano's meest geavanceerde, ultra finesse werpreel.

Wanneer je een lichtgewicht kunstaasspecialist bent die graag vist met finesse kunstaas en/of op roofvissoorten zoals forel en baars, dan zul je dol zijn op de Aldebaran BFS. Zelfs sportvissers die voorheen alleen werpmolens gebruikten voor ultra finesse visserijen, zullen de voordelen van dit model direct waarderen. Een snelle beweging van de hengeltop zal het lichtste kunstaas lanceren in een bijna wrijvingsvrije vlucht. En wanneer de omstandigheden veranderen, of je kiest voor een aasje van een ander gewicht, dan zorgt een snelle aanpassing van de remknop ervoor dat je altijd de perfecte instelling hebt.

En wanneer de omstandigheden veranderen, of je kiest voor een aasje van een ander gewicht, dan zorgt een snelle aanpassing van de remknop ervoor dat je altijd de perfecte instelling hebt.

De opmerkelijke, lichtgewicht werpprestaties van Aldebaran BFS worden geleverd door het FTB-systeem (Finesse Tune Braking). Dit is een combinatie van een centrifugale rem met magneetjes, die in harmonie samenwerkt met de ultralichte MGL III spoel om het afremmen te controleren. De toevoeging van S3D spoelontwerp en SilentTune technologie verbeteren de prestaties nog verder. Wanneer je de afstelling middels de externe instelknop op de laagste stand zet, is de remwrijving bijna onmerkbaar.

Wanneer je de afstelling middels de externe instelknop op de laagste stand zet, is de remwrijving bijna onmerkbaar.

De Shimano Aldebaran BFS is veel meer dan zijn opmerkelijke werpprestaties. Binnenin het hart van de reel leveren Micromodule Gear en X-SHIP soepele, krachtige en efficiënte draaikracht. Daarnaast wordt het totale gewicht verminderd door gebruik te maken van een Hagane body die bestaat uit magnesium en CI4+ materialen. De BFS experts geven massaal de voorkeur aan snelle modellen en zullen de opties van 1:7,8 (HG) of 1:8,9 (XG), met een inhaalsnelheid van 71 en 81 cm, zeker kunnen waarderen. Beide modellen zijn uitgerust met Shimano’s Exciting Drag Sound om middels een slipratel te zorgen voor een verbeterde drilervaring.

Soepele, krachtige en efficiënte draaikracht.

Soepele, krachtige en efficiënte draaikracht.

In de 130 gram lichte Shimano Aldebaran BFS zijn tien kogellagers en een rollager verwerkt, de maximale slipkracht ligt op circa 3,5 kilogram en de spoelcapaciteit ligt op 50 meter 23/00.

fish.shimano-eu.com/nl-NL