Vissen in downtown Chicago, wat moet je daarvan verwachten? In deze streetfishing video van ‘Fieldtrips van Robin Field’ blijft het niet bij vissen op roofvis of ‘bass’, maar gaat het vooral om karpers die stukken brood krijgen voorgeschoteld. Verwacht hierbij geen verantwoorde beelden met onthaakmatten en visvriendelijke montages, maar wel aardig wat drils in een zeer fraaie urban omgeving.

Oei oei, als dat maar goed gaat…

Het water van de Chicago River staat bekend om zijn heldere blauwgroene kleur, veroorzaakt door een kleibodem, water uit de meren en de aanwezigheid van algen en plankton. Er zwemt ook vis rond, en voor de sportvissers is het vooral karper die tot de verbeelding spreekt. Robin Field gaat op pad met YouTuber Georg Watord om met brood en kunstaas wat mooie vissen te vangen.

 

Meer ‘urban’ dan in Chicago gaat het niet snel worden…

Compleet doormidden

Na diverse karpers verspeeld te hebben, zou je denken dat er wat aanpassingen aan het materiaal nodig zijn, maar daar zien we weinig van terug. Bij 23.00 minuten wordt er bovendien een flinke karper gehaakt die op klungelige wijze na enkele minuten vergeefs scheppen met het te korte landingsnet wordt verspeeld, waarbij ook de voet van de werpmolen compleet doormidden breekt. Wie dan nog droge ogen heeft, moet de rest van de video ook maar uitkijken, en ontdekken dat er zelfs met een dreg gevist wordt en er ook nog een bloederige karper op de foto gaat… De beelden van ‘sweet home Chicago’ zijn in ieder geval zeer fraai; je denken: een prima locatie voor een volgende streetfishing wedstrijd!

Klik hieronder om de video te bekijken.