Op zaterdag 20 september werd de eerste Team Topcompetitie wedstrijd van dit jaar gehouden langs de oevers van het Noord-Hollands Kanaal bij Ilpendam. In totaal gaat deze competitie over zes wedstrijden en zowel het winnende team als de winnende individuele visser mogen zich Kampioen van Nederland noemen. De belangen waren dus groot en er was vooraf heel wat getraind door de verschillende teams om de juiste tactiek te bepalen voor dit water.

Zon, helder water en slechts af en toe een kabbeltje wind…

 

De vangsten in de aanloop naar de wedstrijd waren ronduit geweldig te noemen met regelmatig vangstgewichten van wel 25 kilo of zelfs nog meer. Zoals zo vaak bleek de wedstrijdsituatie toch verrassend anders en met name op deze eerste wedstrijddag vielen de vangsten voor dit water ronduit tegen. In het E-vak viel het allemaal nog mee, vooral op de laatste nummers, maar er werden ook vakwinsten behaald met 2800 gram en net aan 3 kilo-  wat gerust ongekend genoemd mag worden voor dit water.

 

Kraakhelder

Het water was werkelijk kraakhelder en dat in combinatie met een fel schijnende zon erop is vrijwel nooit ideaal voor goede vangsten. Misschien had dat ermee te maken. Hoe dan ook werd er niet best gevangen. Dat maakte de wedstrijd er trouwens zeker niet minder interessant op! De situatie zal voor veel deelnemers verrassend geweest zijn en dan is het juist zaak om daar goed op te anticiperen. Met name qua voertactiek maar zeker ook qua vismanier.

Secuur beazen…

 

Het team dat er echt bovenuit stak was het Team Limburg 1, bestaande uit de teamleden Dieter Friederichs, Danny Flipsen, Jo Adriolo, Thijs Lupsen en John Savelkoul. Met slechts 14 klassementspunten won men heel overtuigend deze eerste wedstrijddag. Als tweede team eindigde Team Floatanglers met 20 klassementspunten en als derde team finishte Team Traper Nederland met 29 klassementspunten.

 

Roy Vaanholt

Individueel was de dagoverwinning voor Roy Vaanholt die in vak E het hoogste daggewicht bij elkaar wist te vangen met 20700 gram. De tweede tot en met vijfde plaats in het tussenklassement worden ingenomen door de andere vier vakwinnaars. Dat waren respectievelijk Jo Adriolo in vak D met 5640 gram, Ramon Ansing in vak A met 3585 gram, Juul Slabbers in vak B met 3050 gram en in het C vak Dieter Friederichs met 2800 gram. Let op: de hier vermelde uitslagen zijn officieus. De officiële uitslag kun je lezen op de website van Sportvisserij Nederland: klik hier.