Het is meervalmerk UniCat met de Silent Drill Rack gelukt om een hengelsteun te ontwikkelen die vrijwel geluidloos in de bodem bevestigd kan worden. Dat is voor het vissen op grote en ervaren meervallen soms een groot voordeel, omdat deze direct de aftocht blazen wanneer er teveel herrie op de kant ontstaat wanneer een standaard hengelsteun met een hamer in de bodem geslagen wordt.

In een handzaam tasje.

 

UniCat

Bij de UniCat Silent Drill Rack wordt eerst het onderste deel met ondersteuning van de meegeleverde aluminium stang in de bodem gedraaid. Daarna wordt het bovenste deel hierop geplaatst, gericht en gefixeerd.

 

Schroef in de grond, hengelhouder erop en vissen maar.

 

Silent Drill Rack

De in totaal 76 cm lange steun weegt circa 1,8 kilogram en bestaat uit een punt van staal en een houder uit aluminium. De UniCat Silent Drill Rack is voorzien van een zekering die voorkomt dat hengels uit de houder getrokken worden. De houder wordt geleverd inclusief een 600D polyester nylon draagtas, de adviesprijs ligt op € 95,95. Unicat is een merk uit het assortiment van Sänger. Meer weten? Klik hier voor de catalogus.