In de zomer van 2019 verhuisde ik van de omgeving Utrecht naar het Zeeuwse Tholen. Een behoorlijke verandering, op grote afstand van mijn vertrouwde omgeving en daarmee ook mijn vertrouwde stekken. Vanwege de klusuurtjes naast mijn werk werd de tijd om te vissen zeer beperkt. Het najaar vloog voorbij en de winter brak aan. Het klussen in het huis was inmiddels afgerond en de plannen voor het nieuwe jaar konden gemaakt gaan worden.

Een ligplaats voor mijn boot was snel geregeld…

 

Tekst & foto’s: Mark Snel

 

Kajuitboot

Omdat de omgeving compleet nieuw voor mij was, ging ik eerst met Google Maps zoeken naar potentiële wateren om aan de slag te gaan. Het vissen op groot water heeft altijd mijn voorkeur gehad. Ook het vissen vanuit de kajuitboot geeft veel extra mogelijkheden. Al snel kwam ik er achter dat er ook in deze omgeving genoeg opties en mogelijkheden zijn om uit te kiezen. Nu wil het geluk dat mijn schoonouders aan het water wonen en de ligplaats voor mijn boot was dus snel geregeld. Omdat ik in het voorjaar van 2020 echt wilde gaan beginnen, zocht ik in eerste instantie naar de ondiepere stukken van het grote water. Deze stukken hebben mij in het verleden ook veel succes opgeleverd in het voorjaar. Al vrij snel had ik een aantal interessante stukken gevonden die wellicht voor succes konden gaan zorgen.

 

Geluk bij een ongeluk

Al vroeg in het voorjaar van 2020 overdondert het Covid virus heel Nederland en er breekt een hele bizarre tijd aan in de wereld. Ook in mijn werk als supermarktmanager gebeuren dingen die ik in de afgelopen 16 jaar nog nooit heb meegemaakt. De werkdruk is hoog en we moeten alles op alles zetten om te zorgen dat de winkel goed gevuld blijft. Een aantal weken verstrijken en de extreme druk neemt gelukkig wat af. Het voorjaar is nu echt aangebroken. De meeste herkennen dat moment vast wel. Je loopt de deur uit en de geur van het voorjaar komt je tegemoet. De vogels zingen vrolijk en de drang om naar de waterkant te gaan wordt groter en groter.

Een tijdje moest ik het doen met een knuffelkarper in plaats van ‘the real thing’…

 

Ambulance

Het paasweekend breekt aan en alles staat klaar om de eerste nachten te gaan vissen. Nog even een zaterdag werken en daarna naar de waterkant. Wat er op die zaterdagochtend gebeurt zal ik niet snel vergeten. Door een te snelle handeling schiet het mes om stickers mee te verwijderen in mijn pols. Met spoed wordt ik opgehaald door de ambulance en in het ziekenhuis aangekomen geeft de arts aan dat ik met spoed geopereerd moet worden. Na een operatie van 4 uur word ik wakker en vertelt de arts mij dat ik enorm geluk heb gehad. Al mijn spieren, zenuwen, bloedvaten en pezen waren geraakt of helemaal door.

Dit is het begin van een artikel van Mark Snel uit de huidige Karperwereld 139. Wil je er zeker van zijn dat je deze en andere interessante artikelen als eerste kunt lezen, zorg dan dat je geabonneerd bent op de Karperwereld. Klik hier voor meer informatie.