Beerta (11)

 Allemaal nog fanatiek aan het vissen

Volgend jaar zal het misschien gaan lukken. Vanmorgen was ik mooi op tijd wakker om naar Beerta te gaan. Nog even de laatste spullen bij elkaar zoeken en dan de auto in. Ik moest alleen nog mijn voeremmer uit de schuur door huis vervoeren.  Zet ik niet alle twee de deuren tegenover elkaar los. Valt er een schilderij bovenop de hond. Groot alarm en de hond helemaal van slag midden in de kamer.

  Voor meer foto’s klik hier.

 

 

 Weer een klein baarsje gevangen.

Na even rustig bij haar gezeten te hebben kon ik haar begeleiden naar haar mand. Gelukkig durfde ze daar nog in. Toen was het ook tijd om richting Beerta te gaan. In Beerta aangekomen waren de eerste vissers al bezig om hun spullen uit te pakken. Er was afgesproken om eerst de spullen uit te pakken en dan direct de auto op de parkeerplaats te zetten en daar de loting te doen.

 

 

LEES OOK  Jan Schoenmakers wint wedstrijd onderlinge vissers Spannenburg.

 Beerta (7)

 Wim Meulman vangt een redelijke voorn.

Dit was op zich een goed plan. Hierdoor hadden de buurtbewoners minder last van ons. De loting kon beginnen en Roelof pakt nummer 7 direct naast de brug. Op zich geen slecht nummer maar zeker niet de beste plek. Hier is het vaak afwachten. We visten vandaag in twee vakken. Wim Meulman en Albert Meijer zaten aan de goede kant van de brug. Hier komt meestal de winnaar weg.

  Voor meer foto’s klik hier.

 Beerta (43)

 Mooi vrachtje vis.

Je weet het natuurlijk nooit het blijft vissen. We mochten beginnen en ik besloot om midden in het kanaaltje te gaan vissen en Roelof tegen de overkant langs de balken van de brug. Ik was nog bezig met het cuppen en Roelof ving zijn eerste visje al. Dat leek goed. Tijdens het inzetten van mijn laatste voer had Roelof nummer twee al te pakken.

 

 

 

 

 Beerta (38)

 Helaas niet genoeg.

Het waren geen grote vissen maar toch twee kleine voorntjes van een gram of dertig. Ik begon ook al vrij snel vis te vangen. Alleen waren dit wel hele kleine visjes. Baarsjes en posjes van 3 gram tot 15 gram. Dit ging een poos door en de voorns lieten het afweten bij ons.

 

 Beerta (24)

 Baarsjes dag.

Ik zal dat er aan de andere kant van de brug wel voorns gevangen werden. En ook links van ons werden er af en toe mooie voorns gevangen. Voor ons was het baarsjes dag en hier zijn we dan ook maar op in gegaan. Roelof Begon met knippen van wormen en even later ving hij een paar grote baarzen. En warempel ook nog een paar voorns.

LEES OOK  Mathieu Dobben wint Hardy Cup 2019

 

 Beerta (35)

 Toch nog enkele voorns gevangen.

Ik besloot toen ook maar te gaan knippen. Dat was voor mij wat minder. Ik heb een paar redelijke baarzen gevangen en de rest was niet om aan te zien. Met de wind van vandaag kon ik ze haast niet aan de kant krijgen. Heel apart dat deze kleine visjes de made nog op krijgen. Ik kan het vergelijken met dat ik in 1 hap een rollade naar binnen moet werken. Dat gaat niet lukken.

  Voor meer foto’s klik hier.

 Beerta (6)

 Roelof is zijn haakje kwijt.

Het was voor ons een baarsjes dag en we visten weer eens achter het net.

Albert bedankt voor de uitnodiging. In de winterperiode zijn we weer beschikbaar.

De rest van de mannen natuurlijk ook bedankt voor de mooie wedstrijden in het Noorden.

 Wim Meulman en Alber Meijer en Jan en Arjan Dikkema van harte gefeliciteerd met jullie vakwins

Beerta (27)

Wegen maar.

Vandaag  was het voor mij eerst de laatste wedstrijd met de vaste stok. Vanaf volgende week wordt het weer Feeder time. Zaterdag ga ik mijn kunsten uit proberen aan het Ketelmeer. Hier heb ik al een hele tijd niet gevist.  

De Witvisser.

 

 

 De Uitslag.

 

Beerta (46)

 Winnaars van vandaag Wim Meulman en Albert Meijer.

 

  Voor meer foto’s klik hier.

 

Beerta (23)

 Wat een klein grut

Beerta (51)

 Nog even een bal gehakt scoren bij de speeltuin in Beerta.

 

 

 Beerta (50)

 Het nakletsen is ook altijd gezellig.

 

 

 Voor meer foto’s klik hier.