Wanneer er ergens een vijver wordt leeggepompt of een viswater met een net wordt afgevist, levert dat heel wat publiek op. Hetzelfde gold voor drie karpervijvers in het aanbod van The Carp Specialist die ‘afgevist’ werden. Wat zou er tevoorschijn komen? Zitten er ook vijftigponders, en zo ja, hoeveel? Gelukkig hebben we de video’s om het te bekijken…

Het team van The Carp Specialist ging op reportage…

Hotspots

Dat afvissen van de vijvers en betaalwateren is natuurlijk een must om een goed beheer te kunnen realiseren en om een goede blik te krijgen op het karperbestand en aan de hand daarvan verbeteringen te kunnen doorvoeren. Een voordeel is dat veel wateren ‘aflaatbaar’ zijn zodat er geen net aan te pas komt en je tevens kunt zien bij de droogvallende bodems waar de eventuele hotspots zich bevinden.

Bij de onderstaande drie wateren zijn video’s gemaakt van deze afvissingen. Enjoy!

22 & 23 januari – Windmill Lake

Cameraman Matthieu was aanwezig bij de aflating van Windmill Lake en de terugzetting van het unieke karperbestand van Windmill Lake. “In totaal zetten we 109 karpers terug, waarvan twee karpers boven de 25 kg. Schitterende exemplaren! Misschien belangrijker nog: de video toont u de nieuwe hotspots van stek 2… enkele prachtige diepe kuilen die zijn uitgegraven met een grote graafmachine en ongetwijfeld veel vissers blij gaan maken!”

Klik hier voor de video.

29 & 30 januari – Lac de Villedon

Een weekendje later was Matthieu aanwezig bij de terugzetten van zo’n 800 karpers op Lac de Villedon, waaronder de bekende monsterkarpers van Villedon, maar ook tal van mooie koi en zwaarbeschubte spiegelkarpers. In deze volledige video zie je dat het karperbestand nog steeds bijzonder indrukwekkend is. Villedon is klaar voor het karperseizoen 2022: u ook?

Klik hier voor de video.

2 & 3 februari – Estate Lake

Collega Remco en Bas van Klaveren zelf waren twee dagen aanwezig op het prachtige betaalwater Estate Lake van de sympathieke eigenaresse Julie. “Hier vielen we echt met onze neus in de boter: we kregen de kans op het meer vrijwel helemaal leeg te zien (en dus de hotspots in kaart te kunnen brengen) én daarna een super geslaagde afnetting te mogen doen in samenwerking met een aantal ervaren Franse viskwekers. Het is nogal een lange video geworden… maar naast een hoop geklets ziet u wel een dikke 30 kg+ spiegelkarper, vijftiger, veertigers en een berg dertigers voorbij zien komen 🙂 En niet te vergeten, de aaskuilen dus!”

Klik hier voor de video.

Enthousiast geworden? Kijk eens naar het aanbod van The Carp Specialist en reserveer alvast een leuke vakantietrip: klik hier.